Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "İYİ Parti, HDP'ye danışmak için aracı gönderdi" ifadelerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "İyi Parti’den bize danışma için gelen olmadı; varsayalım gelmiş olsun, bizden kim akıl vermiş onu da bulamadım” diye konuştu

HDP Eş Genel Başkanı: İYİ Parti'den kimse bize danışmadı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "İYİ Parti, HDP'ye danışmak için aracı gönderdi" ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Sancar, “İyi Parti’den bize danışma için gelen olmadı" dedi.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugün yayımlanan "İttifak çatlatma oyunu…" başlıklı yazısında aktardığına göre, Sancar, "İyi Parti’den bize danışma için gelen olmadı; varsayalım gelmiş olsun, bizden kim akıl vermiş onu da bulamadım” diye konuştu.

Sarıkaya, "İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da böyle bir şeyin gerçekleşme olasılığının bulunmadığını söyledi. Bu durumda darbe tartışması ile başlayıp HDP ile devam eden siyasetin bu peşrev turundaki hedefi ne? Görünen o ki bütün siyasi partiler Koronavirüs sonrası stok sayımı yapıyor ve yeni dönemin yol haritasını çiziyor…" ifadelerini kullandı.

AHMET TÜRK DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

HDP'li Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder'in bahsettiği aracıya şahit olmadığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu açıklamayı (Sırrı Süreyya Önder’in açıklaması) hayretle karşıladım. Siyasette saklı kalması gereken bazı şeyler vardır. Ayrıca iktidarın eline bu gibi kozları vermek, suni bir gündem yaratmak için de böyle bir açıklamayı çok yerinde ve zamanında bulmadım. Bundan dolayı da biraz rahatsızlığımı da ifade ettim."