HDP, İzmir’de yanan ormanlık alanlarının yeniden ağaçlandırılması için oluşan taleplerin destekçisi olacağını belirtti.

HDP İzmir: Yanan ormanlar yeniden ağaçlandırılmalıdır

BİRGÜN İZMİR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur, İzmir’de 3 gün sonunda söndürülen ve 500 hektar alanın etkilendiği orman yangınıyla ilgili açıklama yaptı.

Ülkenin ekonomik kaynaklarının silahlanma için kullanıldığı belirtilen açıklamada, “S400’ler için milyonlarca dolar harcayan Saray Rejimi, ülkenin dört bir yanında özellikle yaz aylarında çıkan orman yangınları için gerekli önlemleri almayarak ve yangın uçakları almak yerine yangın söndürme ihalesini yangın söndürme uçağı bile olmayan bir firmaya vererek ormanların yok olmasına da seyirci kalmaktadır. İzmir başta olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki orman yangınlarına yönelik iktidarın bu uygulamaları kamuoyunda sıkça dillendirilen bir soruyu gündeme getirmektedir” ifadeleri kullanıldı.

"İktidar yeni rant alanları mı açmak istiyor?" diye sorulan açıklamada, “HDP İzmir İl örgütü olarak öncelikle yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılması için kamuoyunda oluşan taleplerin destekçisi ve takipçisi olacağımızı İzmir kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi.