HDP Milletvekili Oya Ersoy, düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Ersoy, Kızılay'ın Ensar Vakfı'na 'bağış' adı altında verdiği 8 milyon dolarla ilgili de konuştu

HDP'li Ersoy'dan Kızılay’ın Ensar Vakfı'na 8 milyon dolarlık 'bağış'ına tepki

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Kızılay'ın Ensar Vakfı'na yaptığı 'bağış' ile ilgili olarak, "Bu düpedüz halkın parasının, adı çocuk istismarı ile anılan vakıflara peşkeş çekilmesidir" dedi.

Ersoy düzenlediği basın toplantısında, Başkentgaz'ın Kızılay'a bağış yaptığını anımsattı.

Ersoy, "Kızılay aracılığıyla Ensar Vakfına ödenen bedelin adı bağış değildir. Bu düpedüz halkın parasının, adı çocuk istismarı ile anılan vakıflara peşkeş çekilmesidir. Bu skandalın sorumluları derhal kamuoyu önünde hesap vermek zorundadır. Başta savcılar olmak üzere tüm yetkili mercileri göreve çağırıyorum ve Kızılay müdürünü istifaya davet ediyorum" diye konuştu.

'ZAMLAR HALKIN HAYATINI ÇEKİLMEZ KILIYOR'

Ersoy basın toplantısında son dönemde yaşanan fahiş zamlara da dikkat çekti. 'Temel gıda maddelerindeki zamlar yetmiyormuş gibi ulaşımdan elektriğe, doğal gazdan suya temel hizmetlerde yapılan zamlar halkın hayatını artık bu ülkede çekilmez kılıyor' diyen Ersoy, sarımsak, yer fıstığı, portakal ve limonun 2019 yılında zam şampiyonu olduğunu ancak TÜİK'in enflasyon sepetinde bu ürünlerin yer almadığını söyledi.

Bu gıdaların halkın mutfağında vazgeçilmez olduğunu dile getiren Ersoy, "AKP iktidarı en iyi bildiği şeyi yapmaya devam ediyor. Paralel devlet yarattı, şimdi de paralel enflasyon yaratmak için halkın en çok kullandığı gıda maddelerini enflasyon sepetinde değerlendirmiyor. Temel gıda maddelerindeki zamlar yetmiyormuş gibi ulaşımdan elektriğe, doğal gazdan suya temel hizmetlerde yapılan zamlar halkın hayatını artık bu ülkede çekilmez kılıyor" diye konuştu.

AA