HDP'li Öztürk: Demokratik siyaset  AKP ve MHP'nin ablukası altında

HDP Ağrı Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Berdan Öztürk demokratik siyasetin AKP ve MHP'nin ablukası altında olduğunu söyledi.

Öztürk, partisinden bir grup milletvekiliyle Meclis'te yaptığı basın toplantısında, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) baskılar, tutuklamalar ve gözaltılarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydetti.

DTK'nin, "Kürt sorununun şiddet dışı yöntem ve zeminleri güçlendirip demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi" çabasıyla ortaya çıktığını ve 13 yıldır bu amaç için mücadele ettiğini savunan Öztürk, 7 Haziran seçimlerinin ardından demokratik siyaset alanının AKP ve MHP'nin ablukasına alındığını söyledi.

Öztürk 'Yargılamalar tamamen siyasi ve keyfi olup iktidarın hedef göstermesiyle demokratik siyaseti boğmaya yöneliktir" dedi.

'DTK YARGILAMALARI TAMAMEN KEYFİ'

Öztürk, demokratik siyasetin tamamen ortadan kaldırılmasının planlandığını ve DTK'nin son zamanlarda bir yasa dışılık suçlamasına maruz kaldığını ve DTK'nin demokratik ve meşru bir kurum olduğunu belirterek, "Demokratik Toplum Kongresi yargılamaları tamamen siyasi ve keyfi olup iktidarın hedef göstermesiyle demokratik siyaseti boğmaya yöneliktir. Kongremize yönelik hukuksuz ve keyfi uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

AA

cukurda-defineci-avi-540867-1.