Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede Güzel hakkında 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

HDP'li Semra Güzel hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi: 15 yıla kadar hapis istemi

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 58 sayfalık iddianamede Güzel'in, "PKK/KCK ile organik bağının bulunduğu, örgütsel hiyerarşi içerisinde yer aldığına yönelik çeşitlilik, süreklilik ve yoğunluk şartlarının bulunduğuna dair yeterli delilin elde edildiği" ifade edildi.

İddianamede, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

PKK'li Volkan Bora'nın cep telefonunda, Semra Güzel ile fotoğraflarının bulunması gerekçesiyle Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Güzel'in dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırılmıştı.

Güzel hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 2 Eylül'de gözaltına alınmıştı.