HDP MYK'dan açıklama

HDP dün Ankara'da gerçekleştirdiği MYK sonuç bildirgesini açıkladı. Yarın AKP ile koalisyon görüşmeleri yapacak olan HDP, MYK açıklamasında "'Demokrasi, adalet ve barış' başlıkları altında topladığımız ilkelerimiz koalisyon pazarlıklarına sıkışmamış bir anlayışın ürünüdür ve nasıl bir koalisyon olmalı konusunda ilkesel bir çerçeve sunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Toplantı'da AKP'nin Suriye ve Rojava sınırındaki savaş hazırlığı da ele alındı. Hazırlığın IŞİD'le mücadele adı altında Rojava kazanımlarını yok etmeye yönelik olduğu ve Suriye’ye müdahaleyi amaçladığı belirtildi. Açıklamada "Hükümetin bu tehlikeli hayalden vazgeçmesini, askeri yığınağı bitirmesini, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği operasyonlara ve saldırılara son vermesini, en son Ardahan’daki provokasyon olmak üzere, son zamanlarda yaşanan benzer birçok olayın faillerinin yakalanarak ivedilikle adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Ayrıca yapımı süren kalekol ve askeri amaçlı baraj inşaatlarının da bir an önce durdurulması için hükümete bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bu inşaatlar barış sürecini olumsuz yönde etkilemektedir" ifadeleri yer aldı.

'KARADENİZ HALKININ YANINDAYIZ'
ETHA'da yer alan habere göre, Karadeniz halkının HES inşaatları, "Yeşil Yol" ve altın madenciliğine karşı mücadeleyi desteklediğini duyuran HDP, işçi ölümlerine karşı toplumsal muhalefet ile birlikte mücadeleyi yükselteceklerini belirtti.

HDP, Ekim ayının 2. yarısında Olağan Büyük Kongresi'ni toplayacağını duyurdu.