HDP önünde oturan asker ailesi: Hiçbir somut adım atılmıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önündeki eyleme katılan, asker çocuğu PKK tarafından alıkonulan Şevket Altuntaş, "O kadar destek ziyaretleri oluyor ama hiçbir somut adım atılmıyor. Burada bizi kullanarak kendi kahramanlıklarını yapıyorlar" dedi. HDP Diyarbakır il binası önünde çocuklarının "dağa kaçırıldığı" iddiasıyla ailelerin başlattığı eylem devam ediyor. Eyleme katılanlar arasında 2 Ekim 2015’te Dersim’in Pülümür ilçesinde PKK’liler tarafından alıkonulan Asker Müslüm Altıntaş’ın ailesi de bulunuyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 5 Eylül’den bu yana HDP binası önünde bekleyen baba Şevket Altuntaş, 4 yıldır çocuğunun getirilmesi için devlet nezdinde bir girişimin olmamasından şikayetçi. Başvurdukları kitle örgütlerinden kendilerine “Devlet yanaşmıyor” cevabı aldığını kaydeden Altuntaş, “İnsan Hakları Derneğine başvurduk. Aradan zaman geçti, TJA’ya sorduk, ‘Hükümet yanaşmıyor’ dediler. Devlet nezdinde de her yere gittik, bütün partilerin grup başkanlarına gittik” diye konuştu.

'10 GÜN DEDİLER 4 YIL OLDU'

Çocuğunun alıkonulması sürecine değinen Altuntaş, “Çocuğum askerdeyken bana bir haber geldi. Telefonla aklıma gelebilecek her yeri aradım ama bir şey öğrenemedim. Sonra oradaki karakoldan beni aradılar ‘Gel teröristler senin oğlunu kaçırmış’ dediler. Bana karakolda ‘Korkma oğluna bir şey yapmazlar, 1 hafta 10 gün sonra bırakırlar’ dediler. Bu cümle beni biraz olsun serinletti. Bir hafta 10 gün sonra dediler ama aradan 4 yıl geçti. Benim bir oğlum var, bıraksınlar, benim tek isteğim budur” dedi.

'BİZİ KULLANARAK KENDİ KAHRAMANLIKLARINI YAPIYORLAR'

Gerektiğinde Kandil’e gideceğini dile getiren Altuntaş, şunları söyledi: “O kadar destek ziyaretleri oluyor ama hiçbir somut adım atılmıyor. Burada bizi kullanarak kendi kahramanlıklarını yapıyorlar. Biri geliyor, kendi reklamını yapıyor. Biri geliyor, şarkı söylüyor. Biri de işte birileri görsün diye ‘Anaların yanına gittim, herkes görsün’ diye geliyor. Biz köprüyüz, biz bunun farkındayız. Reklam amaçlı gelenler çok ama ben gelen kişiye diyemem sen reklam için geliyorsun. Burası provokatörlük yeri değil, gösteriş yeri değil, bizim burada bir amacımız var, çocuklarımızı istiyoruz.”