HDP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin eleştirildiği bir video yayınlandı. Paylaşılan görüntülerde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bürokrasiyi kaldıracağız' sözleri yer aldı. Videoda ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen depremzedelerin hükümete yönelik tepkilerine de yer verildi.

HDP paylaştı: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin büyük 'faydaları'
Fotoğraf: Depophotos

HABER MERKEZİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) resmi sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin büyük faydaları! Buyrun izleyelim" başlığıyla bir video yayınlandı.

Sistem değişikliği refarandumu öncesi Erdoğan'ın ATV canlı yayınında sarf ettiği, 'yeni sistemle bürokrasiyi azaltacağız' ve 'tüm hizmetlerde sonuç odaklı olacağız' sözlerine yer verildi.

Erdoğan'ın aynı yayında 'karar alma süreçlerinde hızlı' sözlerinin ardından, bir depremzdenin kendi imkanlarıyla kardan su içtiğini anlattığı anlar gösterildi.

Depremzedelerin çadır eksiğini anlattığı görüntülerin de paylaşıldığı videoda, bir yurttaşın “Bu cumhur reisi nerede” dediği duyuldu. HDP tarafından paylaşılan videonun sonuna ise, "Tek adam rejimi asrın felaketini yarattı; hesap vereceksiniz!" ifadeleri yer aldı.