HDP'ye yönelik Erzurum saldırılarıyla ilişkili 6 kişi gözaltına alındı

Erzurum'da 4 Haziran'da yapılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mitingi sırasında, içinde sürücüsü bulunan minibüsü yakan grupta olduğu öne sürülen iki kişi ile ellerinde bıçaklar bulunan dört kişi gözaltına alındı.

Erzurum'da faşist bir grup, Demirtaş'ın mitingine Tekman İlçesi'nden bir grup partiliyi minibüs ile getiren 40 yaşındaki Aydın Taşkesen'i bulunduğu araçta diri diri yakmıştı. Bu sırada bölgede bulunan bir grup gösterici tarafından dövülen ve minibüsü ateşe verilerek yakılan Taşkesen, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım altına alınmıştı. DHA'nın haberine göre, saldırıyla ilgili soruşturmada gelişmeler kaydedildi. Minibüs içerisine yanıcı madde atarak aracın yanmasına ve sürücüsünün yanarak yaralanmasına neden olduğu öne sürülen T.T. ile minibüs sürücüsü Aydın Taşkesen'e yumrukla saldırdığı belirtilen İ.K. dün yakalanarak gözaltına alındı.

Karapınar Köyü'nde oturan ve Tekman'da esnaf olduğu belirtilen evli ve 8 çocuk babası Taşkesen'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

HDP'nin mitingi sonrasında çıkan olaylar ile ilgili olarak bazı yayın organları ile sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülerde, ellerinde bıçak, sallama bulunan şüphelilerin kimlikleri de tespit edildi. Polisin yaptığı çalışmalar neticesinde bıçaklı fotoğrafları bulunan Y.Ç., F.B., O.S. ve Ü.D. de dün yakalandı. Emniyet Müdürlüğü, gözaltındaki 6 kişiyle ilgili işlemlerin sürdürüldüğünü açıkladı.