Genel merkezi ve birçok il-ilçe binası saldırıya uğrayan HDP’ye ÖDP heyeti ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. BirGün yazarları da HDP’yi ziyaret ederek saldırılar hakkında bilgi aldı

HDP’yi ziyaret eden ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş: Saldırılar bilinçli organizasyon

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Aslı Aydın ve Emin Koramaz HDP’ye ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. ÖDP heyeti, HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, İstanbul Milletvekili Sezai Temelli ve MYK üyesi Hatice Altınışık ile görüştü.

‘SALDIRILAR SİSTEMATİK'
Ziyarette HDP’ye yapılan saldırıların sistematik olduğunun altını çizen ÖDP Eş Genel Başkanı Taş, bunların Dağlıca saldırısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği “400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı” sözü ile asker ve polis cenazelerinde gerçekleşen protestoları unutturmak için yapıldığını belirtti. Saldırıları kınadıklarını söyleyen Taş, HDP’nin bir arada yaşam için önemli bir zemin olduğunu belirtti ve “Bu zemin tahrip edilmemeli. Sonra hep beraber kıyameti yaşarız” diye konuştu.

'HEPSİ PLANLI'
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Osmanlı Ocakları ile Ülkü Ocakları’nın saldırıların içinde olduğuna dikkat çekti. Cizre’de yaşanan olaylara değinen Yüksekdağ, AKP’nin politikalarını eleştirdi.
HDP’yi DİSK heyeti de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yüksekdağ, “Partimize dönük saldırıların, linç girişimlerinin hepsinin planlı ve sistematik olduğunu biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HDP’DEN SUÇ DUYURUSU
Bu arada HDP, genel merkezine yönelik saldırı ve kundaklamayla ilgili olarak yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma açılması istenen isimler arasında saldırganların yanı sıra İçişleri Bakanı Selami Altınok, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal da yer aldı.