Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 30 milli sporcu minderde ter dökecek. Beş Avrupa ve iki dünya şampiyonluğu bulunan sporcu Yasemin Adar Yiğit, depremzedeler için mücadele edeceklerini söyledi.

Hedef Avrupa zirvesi
Yasemin Adar Yiğit 2 kez dünya ve 5 kez de Avrupa şampiyonu oldu.

Spor Servisi

2023 Avrupa Güreş Şampiyonası heyecanı bugün Hırvatistan’da başlıyor. Geçtiğimiz yıl Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen şampiyonada kazandıkları 17 madalya ile rekor kıran milli güreşçiler, minderden tekrar madalyalarla ayrılmayı hedefliyor.

Başkent Zagreb’de 17-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda erkekler serbest stil, grekoromen ve kadınlarda toplam 30 milli sporcu madalya mücadelesi verecek. Şampiyonada ilk olarak serbest stilde müsabakalar gerçekleştirilecek. Kadınlar ve grekoromen stil müsabakalarıyla şampiyona 23 Nisan’da tamamlanacak.

KAYAALP REKOR PEŞİNDE KOŞUYOR

Ağır sıklette güreşen milli sporculardan Rıza Kayaalp 12, Taha Akgül 10, Yasemin Adar Yiğit ise 6’ncı kez Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyor. Kariyerinde ayrıca 5 dünya şampiyonluğu bulunan Kayaalp, Türk sporcular arasında en fazla Avrupa ve dünya şampiyonluğu yaşayan güreşçi unvanına sahip. Grekoromen stilde mücadele eden Rıza, Hırvatistan’da düzenlenen organizasyonda altın madalya kazanması halinde 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rus sporcu Aleksandr Karelin’in rekoruna ortak olacak.

ÖDÜLLER DEPREMZEDELERE

Güreş kariyerinde 2 kez dünya şampiyonluğu ve 5 kez de Avrupa şampiyonluğu elde eden Yasemin Adar Yiğit, Maraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda güreşçiyi de toprağa vermek zorunda kaldıklarını belirterek kazanacakları kupa ve madalyaları moral olması depremzedelere armağan edeceklerini açıklamıştı.

Geçen yıl hem 23 yaş altı hem de büyükler kategorisinde yarışan ve bu seneki şampiyonada Türkiye’yi 92 kiloda temsil edecek olan Feyzullah Aktürk, ikinci kez katılacağı şampiyonada kürsünün en üst basamağında olmak istediğini söyledi. Güzel bir hazırlık süreci geçirdiklerini ifade eden Aktürk “Unvanımı korumak istiyorum. Geçen yıl büyüklerde ilk tecrübemdi, Avrupa şampiyonu olmuştum. Bu sene Avrupa şampiyonu olarak gidiyorum” dedi. Aktürk, hem genç hem de tecrübeli isimlerin yer aldığı iyi bir kadrolarının bulunduğunu, bol madalyalı bir şampiyona geçirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Türkiye, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de geçen yıl düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 7 altın, 3 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 17 madalya kazanmıştı. Böylece Türkiye, Avrupa şampiyonalarındaki en fazla altın ve toplam madalya sayısına ulaşmıştı. Kadın Güreş Milli Takımı, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olurken Türkiye, grekoromen ve serbest stilde takım halinde ikinci sırayı almıştı.