Hekimler 17 Nisan'da iş bırakacak

Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 11 Ocak’ta başlayacak, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan’a kadar sürecek olan eylem ve etkinlik planını açıkladı.

Basın açıklaması düzenleyen hekimler ‘Sağlıkta şiddeti önleme günü’ olarak kabul edilen 17 Nisan’da iş bırakacağını duyurdu.

‘Şiddetsiz Bir Sağlık Ortamında, Emeğimizin Karşılığını Alarak Hekimlik Yapmak İstiyoruz’ başlığıyla düzenlenen basın toplantısı TTB’de yapıldı. Tabip odalarının başkan ve yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasını TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman okudu. Binlerce yıldır bu topraklarda şifa dağıtmış hekimler olarak 2020 yılına sağlık hizmetini layıkıyla yerine getirebilmek için uygun ortamın ve koşulların sağlanması talebini yineleyerek girdiklerini belirten Adıyaman, 14 Mart Tıp Haftası’na giderken, hükümete, Sağlık Bakanlığı’na, YÖK’e, üniversitelere ve bütün kamuoyuna “Hekimlik yapmak istiyoruz” çağrısında bulundu.

Adıyaman açıklamada sözlerini şöyle sonlandırdı “Şiddetsiz, toplumun sağlığını önceleyen, hekimlerin koşullarını iyileştiren, liyakata dayalı, adalet ve hukukun var olduğu, tıp eğitiminin niteliğinin yükseltildiği, hekimlerin emeklerinin karşılığını alabildiği, sağlığın hak olarak kabul edildiği yeni bir sağlık sisteminin oluşturulduğu bir ortamda hekimlik yapmak istiyoruz.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.