Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine tepkiler sürerken MHP Genel Başkanı Bahçeli kendisinden bekleneni yaptı; TTB’nin kapatılmasını istedi. TTB’den hemen yanıt geldi: Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz!.

Hekimlerden ‘Buradayız’ yanıtı
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın Konya’da görev yaptığı hastanede, bir hasta yakını tarafında katledilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Sağlık örgütleri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı acil önlem alınmasını istiyor. Türk Tabipleri Birliği’nin iki gün süren iş bırakma eylemine yurt genelinde çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. ‘‘Artık ölmek istemiyoruz’’ diye seslendi.

Bu durum karşısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sağlıkta şiddete çözüm üretmek yerine bir kez daha Türk Tabipleri Birliği’ni hedef gösterdi. Bahçeli, bayram namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tabipler Birliği kapatılmalıdır, hekim kardeşlerimiz yeni bir organizasyona gitmelidir. Bir avuç ne idüğü belirsiz doktor kılıklı anarşist ruhlu insanlardan mesleği kurtarmalıdır” diyerek hedef gösterdi.

Bahçeli’nin ‘Kapatılmalıdır’ diyerek hedef aldığı Türk Tabipleri Birliği’nden yanıt gecikmedi: Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz!

Türk Tabipleri Birliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Artık kaybettiklerimizin değil umudun, özgürlüğün, sevincin dilimizde; sağlığımızın, geleceğimizin ellerimizde olduğu günlerde hep birlikte bayramları kutlayabilmek için…’’ denildi. Paylaşıma ‘‘Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz!’’ açıklaması da eklendi.

Bahçeli, ‘‘3-5 ne idüğü belirsiz, kuruluşlarla bir yere varmak mümkün değildir. TTB kapatılmalıdır, hekim kardeşlerimizi yeni bir organizasyona gitmelidir. Anarşist yüzlü insanlardan mesleği kurtarmalıdır’’ demişti.

GERÇEK SORUMLULARDAN HESAP SORACAĞIZ DEDİLER

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütlerinin, Dr. Ekrem Karakaya’nın Konya’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine “Üzgünüz, Öfkeliyiz! Sorumlulardan Hesap Soracağız” diyerek çağrısını yaptığı 7-8 Temmuz G(ö)REV eylemlerine katılım büyük oldu. İki gün boyunca sağlık çalışanları iş bırakarak hastane önlerinde oturma eylemi yaptı. Çapa’da yürüyüşe polis müdahale etti. Hekim ve sağlık çalışanları eylemlerde Sağlık Bakanı’nı istifaya çağırdı.