Hem dizi hem film: Haftanın önerisi ve dikkat çekeni

Murat TIRPAN

Haftanın dikkat çekeni: Çığlık 6, (Scream VI) , Matt BettInellI-OlpInTyler GIllett (Vizyon)

Çığlık serisinin en ilginç yanı serinin en kötü filminin bile eninden sonunda izlenebilir bir korku filmi olabilmesi. Bu hafta vizyona giren Çığlık 6 da korku filmi meraklılarını tatmin edebilecek makul bir film.


Çığlık 6’nın hâlâ bir “kendi kendinin farkında olan anlatı” olarak meta mizahının var olabilmesi, bu korku evreninin ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. Karşımızdaki film bu evrenin tüm triklerini yine başarıyla kullanan bir hikâye.

Çığlık 6’da son filmden sağ kurtulan dört kişiyi görüyoruz: Sam (Melissa Barrera) ve Tara (Jenna Ortega) kız kardeşler ile ikizler Mindy (Jasmin Savoy Brown) ve Chad (Mason Gooding). elbette bu karakterlerin başı yine eski dost hayalet suratın ortaya çıkması ile belaya giriyor. Filmin Ghostface katilini ortaya çıkarışı, geçen seferki kadar zekice olmasa da, James Vanderbilt ve Guy Busick’in senaryosu tüm karakterleri zekice şüpheli hale getirerek başarılı bir iş çıkarıyor. Çığlık 6 son derece komik, merak uyandırıcı ve işini iyi yapan bir devam filmi.

***

hem-dizi-hem-film-haftanin-onerisi-ve-dikkat-cekeni-1137146-1.

Haftanın önerisi: FleIshman In Trouble (Disney +)

Bu haftanın önerisi başta Jesse Eisenberg olmak üzere tüm oyuncularının harikalar yarattığı evlilik, boşanma, ilişkiler ve arkadaşlıklar hakkındaki mini dizimiz Fleisman in Trouble.

“Fleishman Is in Trouble”, eşinden yakın zamanda boşanan cerrah Toby Fleishman’ın bir uygulaması keşfederek yeni bir dünyaya girmesiyle başlıyor. Eski karısı Rachel iz bırakmadan ortadan kaybolduğunda ise çocuklarıyla birlikte kalan Toby ebeveynliği, arkadaşları, çalıştığı hastanede uzun zamandır beklediği terfiyi ve Manhattan’ın ona sunduğu tüm flört imkânlarını bir yana bırakarak aslında karısı Rachel’a ne olduğunu anlamadan kendi aradığı şeyi de anlayamayacağını görüyor. Öte yandan bu yolculukta ona arkadaşları ve onların ilişkileri de eşlik ediyor.

Dizinin sonunda vardığı noktanın muhafazakâr olup olmadığı tartışılabilecek olsa da belki bazen muhafaza etmenin de gerektiği aşikâr. Asıl muhafazakârlık tek seçeneğe mahkûm bırakmak/bırakılmak değil mi sonuçta. Fleishman Is in Trouble, özgürlüğümüz, eşlerimiz ve arkadaşlarımız hakkındaki endişelerimiz, bağlılıklar ve bağımlılıkları incelikle bir şekilde konu eden bir drama. Önerilir.