İstanbul Kadıköy'de hemşire Şebnem Köker'in geçtiğimiz haziran ayında bir pansiyonun üçüncü katından şüpheli bir şekilde düşerek ölmesine ilişkin görülen davada, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Timuçin Bayhan beraat etti.

Hemşire Şebnem Köker'in ölümüne ilişkin görülen davada sanık beraat etti
Fotoğraf: DHA

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Şebnem Köker isimli kadının kaldığı pansiyonun penceresinden düşerek şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada, Köker'i "kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanan sanık, beraat etti.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Timuçin Bayhan katıldı. Duruşmada, Köker'in babası Abdullah Köker ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen Abdullah Köker, kızının düşerek öldüğü şeklinde gelen bilirkişi raporunu kabul etmediğini söyledi.

SAVCI: İTİLDİĞİ VEYA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİNE DAİR TIBBI BULGU YOK

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, bilirkişi raporlarında Köker’in itildiği veya etkisiz bırakılarak pencereden atıldığına dair adli-tıbbi bulgunun olmadığının belirtildiğini kaydederek, sanığın atılı suçu işlediğine dair şüpheden uzak, somut, kesin delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesini istedi.

SANIK SAVUNMASI

Sanık Timuçin Bayhan, "Ben katil değilim. Bu davayı bir adalet mücadelesi, hukuk mücadelesi yapan biri varsa o benim. Tüm Türkiye'ye katil diye haber yapıldım. Ailenin acısını anlıyorum ama hayatımı karartmalarına müsaade etmem. Şebnem'i ben öldürmedim" dedi.

Müşteki Abdullah Köker ise sanık savunmasının ardından duruşma salonunu terk etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, somut ve kesin delil elde edilmediğinden beraatine hükmetti. Heyet, sanık hakkında uygulanan adli kontrol kararını da kaldırdı.

NE OLMUŞTU?

Hemşire Şebnem Köker, 7 Haziran 2021'de Kadıköy Caferağa Mahallesi Rıza Paşa Sokak'taki bir pansiyonun şüpheli bir şekilde penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından aynı pansiyonda kaldığı belirlenen Timuçin Bayhan gözaltına alınmış, savcılık ifadesinin ardından "başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi" suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Timuçin Bayhan'ın olayın sıcağı sıcağına tanık sıfatıyla alınan ifadesi ile şüpheli sıfatıyla alınan ifadesinde Köker'in düşme saati konusunda çelişkili beyanlarda bulunduğu, Köker'in sol elinin üçüncü parmağındaki tırnağın kırıldığının tespit edilmesi ve olayın gerçekleştiği yerde ikisinden başka kimsenin bulunmaması hususları dikkate alınarak üzerine atılı eylemi gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin tespiti için yargılama yapılmasına muhtaç olunduğu belirtiliyordu.

İddianamede, bu kapsamda sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

(AA)