Hendek’te yalnızdılar bugün yalnız olmasınlar

HABER MERKEZİ

Sakarya Hendek‘deki havai fişek fabrikasında 7 kişinin ölümü 127 kişinin yaralanmasına ilişkin davanın bugün görülecek duruşması için çağrı yapıldı. Ölenlerin yakınları ve yaralananların avukatı Gülşen Uzuner, “Adalet arayışımızda bizi yalnız bırakmayın” dedi.

Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davanın 3’üncü duruşması bugün saat 10:00’da Silivri Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülecek. Duruşmada bugüne dek ifade vermemiş kritik tanıkların dinlenmesi bekleniyor. Avukat Gülşen Uzuner, bilirkişi heyetinin fabrikada keşif yapmasını talep edeceklerini söyledi. Uzuner, duruşmaya katılım çağrısı yaparak “Biz bu fabrikadaki çalışma koşullarının görülmesi toplumsal adalet arayışımızın hissedilmesi paylaşılması için herkesi davet ediyoruz. Kamuoyundan duyarlılık ve katılım bekliyoruz” dedi.

***

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Coşkunlar ailesine ait Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 127 kişi yaralandı. 6 gün sonra ise kalan patlayıcıların imha amacıyla götürüldüğü Taşkısığı mevkindeki patlamada ise 3 asker yaşamını yitirmiş, 8 jandarma personeli ile kamyon şoförü yaralanmıştı. Olayla ilgili şirket sahiplerinden Yaşar Coşkun ile Hasan Ali Velioğlu, Asiye Angın ve Erşan Öztürk halen tutuklu.