Türkiye'nin ilk muhafazakâr alışveriş sitesinin yeni yayınlanan reklamlarında tesettüre girmiş mankenler “Bir karış uzun yapsalar derdim etekleri görünce" sözleriyle tanıtım yapıyor

'Hep etekleri bir karış uzun yapsalar derdim'

Kadın ve mizah dergileri, kuaför salonları, sosyal medya platformlarının ardından modaya da el atan muhafazakâr akım, alışveriş sitesi işini de ‘çözdü’. Yaklaşık dört yıl önce faaliyete geçen ve bu grup içinde çok popüler olan ‘Nisa’ adını taşıyan muhafazakâr moda sitesi, yeni televizyon reklamlarıyla sosyal medyanın da gündemine düştü.

Tesettüre girmiş mankenlerin yer aldığı reklamda, özellikle AKP’lilerin sıklıkla müracaat ettikleri ‘mağduriyet edebiyatı’na bolca vurgu yapılarak “Bir karış uzun yapsalar derdim etekleri görünce, çeşit yok diye sitem ederdim çarşıdan hep dönünce” ifadeleri kullanılıyor. Bu sözler, 70’li yılların popüler şarkılarından ‘Senden Başka’ya uyarlanmış bir şekilde söyleniyor. Beraber kahve içen sohbet eden kadınlar, modanisa’dan bolca alışveriş yaparak, çeşitli giyinmenin keyfini çıkardığını söylüyor.

‘Türkiye'nin ilk, dünyanın en büyük muhafazakâr alışveriş sitesi’ olarak telaffuz edilen Modanisa.com'da başörtüsünden feraceye, boneden kolluğa, namaz elbisesinden tuniklere kadar pek çok unsur var.


HAYRUNNİSA GÜL TOPUKLULARI!
Hazır türbanın bile düşünüldüğü sitenin abiye koleksiyonu da bir hayli geniş. Abiye, elbette aklınıza gelenlerden değil, modeller bir hayli muhafazakâr. Ayakkabılar bölümünde de bir dönemler Abdullah Gül’ün eşi eski ‘first lady’ Hayrunnisa Gül’ün çok konuşulan devasa topuklularını andıran pek çok model bulunuyor. Ayakkabıların birçoğunun açık olması da dikkat çekiyor.

İç giyimin beklenildiği üzere yer almadığı sitede en fazla pijamalara izin var. Deniz sezonu da es geçilmemiş, tam ve yarım kapalı mayolar için ayrı bir bölüm de bulunuyor. Site, ‘seçkin markaları’ ve tasarımcılarıyla da bir hayli övünüyor.

2011 yılında kurulan site 57'den fazla ülkeye hizmet sunuyor ve stoklarında 30 bin çeşit ürün bulunuyor. 300'ü aşkın markayı bünyesinde barındırdığını söyleyen site, geçtiğimiz aylarda 5,5 milyon dolarlık yatırım da aldı.


SOHBET BAHÇESİ
Sanal dünyadan gelip büyüyen platform, İstanbul Ümraniye’de bir de mağaza açarak potansiyel kitlesiyle internet dışında da biraraya geliyor. Bu mağazada sitede en beğenilen, en çok satan sezon ürünler deneme amaçlı sergileniyor. Mağaza bir de Ramazan ayında ‘sohbet bahçesi’ açmayı düşünüyor, elbette sadece ‘kadın kadına’!

Site en son bir de yine sadece ‘kadınlara özel’ blogger akademi açtı.