Cumhur İttifakı sandıkta kazanamadığı seçimi psikolojik savaşla elde etmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun yüksek oy aldığı sandıklara peş peşe itirazlarda bulundu, veriler uzun süre sisteme giremedi.

Her sandığa itiraz ettiler
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Seçimde muhalefetin önde gittiği sandıklara itiraz eden AKP’liler, verilerin sağlıklı paylaşılmasını engelledi. Kılıçdaroğlu’nun önde çıktığı sandıklara sürekli itiraz edildi. Kılıçdaroğlu bir sandığa tam 11 defa itiraz edildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Oyumunuz yüksek olduğu sandıklardan üst üste itirazlarla sistemi bloke ediyorlar. Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var. 6 kere itiraz edilen sandık var, 11 kere itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye’nin iradesidir" dedi.

"İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz!" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu işin bir oldubittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmayı bırakın, bu mesele ciddidir. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an evvel belli olsun."

Ülkenin artık belirsizliğe tahammülünün olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Milletin iradesinden korkmayın" diye konuştu.

Ankara Çankaya ilçesi Belediye Başkanı Alper Taşdelen de kentte neredeyse her sandığa itiraz edildiğini söyledi. "Sandıklar tekrar sayıldığı için sonuçların sisteme girilmesi geciktiriliyor" diyen Taşdelen, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı: "Bu sayede sandıklar tekrar sayıldığı için sonuçların sisteme girilmesi geciktiriliyor. Öndeyiz ve arayı açacağız.”

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge Adayı Selma Gürkan, Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok oy aldığı sandıklara AKP tarafından itirazlar yapıldığı için ilçe seçim kuruluna gidilemediğini ve sonuçların veriye dönüşmediğini söyledi.

Halk TV Muhabiri Ferit Demir, sosyal medya hesabından Diyarbakır’a ilişkin son bilgileri paylaştı. Demir, "Diyarbakır’da Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 72 civarında oy aldı. Diyarbakır seçim sonuç verileri YSK sistemine yüklenmiyor. Yüzlerce sandık görevlisi YSK önünde uzun kuyruklar oluşturmuş durumda ve kuyruk giderek uzuyor" ifadelerini kullandı.

CHP’nin Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç de Halk TV’ye bağlanarak, “İlçemizde yaklaşık yüzde 80 oranında Kılıçdaroğlu’na oy çıktı. Ancak sandık verileri İlçe Seçim Kurulu’na giremedik. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun çok yüksek aldığı ilçelerde itirazların İlçe Seçim Kurulu’na girmesi yavaş oluyor” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından seçimlere ilişkin ilk paylaşımında "Merak etmeyin; güneş yerinde her şey yolunda, kazanıyoruz" dedi.

SOL Parti’den yapılan açıklamada ise “Bu akşam bir kez daha kirli bir manipülasyonla karşı karşıyayız. Sandıklara ilişkin itirazlarla veri aktarımına yönelik müdahalelerle halkın iradesi açıkça gasp edilmeye çalışılıyor. Bütün bu kirlilik karşısında yapmamız gereken hep birlikte sandıklara sahip çıkarak titizlikle çalışmaya devam etmektir, mücadeleye devam” denildi.

AKP’LİLER SAATLERCE KONUŞMADI

Her seçim döneminde erkenden demeçler vererek sonuçları manipüle eden AKP’liler dün saatlerce ekrana çıkmadı. Sandıkların kapanmasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz dışında saatlerce açıklama yapan olmadı. Çelik, “Oy verme güven içinde tamamlandı. Çok büyük bir katılımla vatandaşlarımız sandığa koştu. Siyasette sandık namustur. Sayımlar devam ediyor. Süreç takip ediliyor. Oy sayma işlemi şeffaflık içinde yürüyor. Her siyasi partinin kendi müşahitleri üzerinden sonuçları takip etme yöntemi var” ifadelerini kullandı. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise seçimlerde oy sayım işlemi devam ederken önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Açık ara öndeyiz. Panik havasıyla kurumları suçluyorlar." dedi.