Seçimin ikinci tura kalmasının ardından muhalefet kanadından peş peşe açıklamalar geldi. Muhalefet temsilcileri, "İkinci turda kazanacağız" dedi.

Her şey yeni başlıyor
Fotoğraf: Depo Photos

HABER MERKEZİ

İlk tur seçiminin ardından gözler muhalefete çevrildi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda “Buradayım, siz de buradasınız. Sonuna kadar mücadele edeceğim” mesajı verdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise partisinin Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. “Seçimler, Erdoğan'ın milletimizden güvenoyu alamadığını göstermiştir” diye konuşmasına başlayan Öztrak, şunları söyledi: “Şu an itibariyle, sandıkların tamamına yakını sayılmış, yurt dışından gelen sandıklardan sadece 300 civarında sandık henüz sayılmamıştır. Bunlar da sonucu değiştirmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda sonuçlanacağı artık kesinleşmiştir. Dün akşam sabaha kadar gösterdikleri büyük fedakarlığı 28 Mayıs'ta da göstereceklerinden ve milletimizin tek bir oyunun bile heba olmamasını sağlayacaklarından eminiz. Önümüzdeki 15 gün boyunca hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirmek için elimizden geleni yapacağız. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Millet İttifakı, ipi önde göğüsleyecek. Biz kazanacağız. Kazanan demokrasi olacak, kazanan Türkiye olacak.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasına ilişkin mücadele vurgusu yaparak “2. turda başaracağız” dedi.

SEFERBER OLACAĞIZ

Seçimlere Yeşil Sol Parti listesinden giren Emek ve Özgürlük İttifakı birleşeni Emek Partisi de seçime yönelik değerlendirme yayımladı. “İktidar partisinin, elindeki devlet olanak ve kaynaklarını kullanarak rakiplerine karşı her türlü kısıtlama, provokasyon, sansür ve tehdit siyasetini hayata geçirmesine rağmen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin sonucu, tek adam rejiminin kitle desteğinde bir gerileme, AKP’nin parlamentodaki güç kaybı olmuştur” denilen değerlendirmede, “Partimiz de bu seçimde zayıflatılan tek adam rejimini ikinci turda yıkmak için tüm emekçileri seferber olmaya çağırmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘ikinci turu’ işaret ederek, şunları ifade etti: “21 yıllık iktidarın sonunda devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim çalışması yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletimiz nezdinde kaybetmez algısını yitirmiştir. İnsanımızın yüzde 50’sinden fazlası ‘değişim’ talebini ortaya koymuştur. Her şey daha yeni başlıyor. Sandık varsa umut vardır, bu ülkeye baharı getireceğiz. Milletimizin iradesi, bizim için her şeyin üstündedir. Hiçbir toplumsal talebe, halkımızın iletmek istediği mesaja kayıtsız kalamayız. İktidar, halktan gelen mesajları algılayabilme yeteneğini kaybettiği için bugün uüzde 50’nin altındadır. Mesajı alacağız ve 28 Mayıs’ta kazanacağız.” 

VAZGEÇMEYECEĞİZ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. Baş, şu ifadeleri kullandı: "MYK toplantımızı az önce bitirdik. İlk değerlendirmelerimizi kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız. Ancak önce tüm enerjimizi ve gücümüzü ikinci turda ülkemizi bu karanlıktan kurtarmaya ayıracağız. Kaybedecek tek dakikamız bile yok. TİP ve 1 milyon seçmeni an itibariyle Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanması için kararlı biçimde çalışmaya başlıyor. Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz, umudu artıracağız. Biz kazanacağız!"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz da "İster iki hafta sürsün ister bir sene ister beş sene biz vazgeçmeyeceğiz. Ülkemiz ve vatanımız için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.