Her şeye rağmen buradayız
Fotoğraf: Duvar

Haber Merkezi

Hatay’daki dünyanın ilk kilisesi St. Pierre’de Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kapsamında ayin yapıldı. Depremin ardından yapılan ilk ayine çevre illerden de katılanlar oldu.

Hatay'daki St. Pierre Mağara Kilisesi'nde, Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kapsamında ayin düzenlendi. Her sene 29 Haziran’da yapılan ayinin, bu sene yaşanan yıkıcı depremden dolayı önemi daha büyük oldu. Duvar'da yer alan habere göre; sabah 09.30'da başlayan ayine, Hatay’ın Altınözü, Samandağ, İskenderun ilçelerinin yanı sıra çevre illerden de Hıristiyanlar katıldı. Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10. Yuhanna’yı temsilen Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Kostantin Kayyel’in yönettiği ayine, Vatikan Ankara Büyükelçisi Marek Solczynski de katıldı. Mumlar yakılan, ilahiler söylenen ayin sonrası Ortodoks ve Katolik kiliseleri ortak evrensel bir dua edildi.

Aziz Petrus ve Pavlus’un, Antakya için çok önemli iki aziz olduğunu belirten Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, “Antakya Hıristiyanlar için önemli bir şehir. Aziz Petrus ise Antakya Patrikanesi’nin kurucusu. St. Pierre Mağara Kilisesi, ilk kez Hıristiyan adının kullanıldığı, dünyanın ilk kilisesi. Bu yüzden Antakya’da her sene Aziz Petrus ve Pavlus’u anma ayini yapılır ama bu yıl yapılan her ayinin, ibadetin anlamı daha büyük. Çok büyük bir felaket yaşadık, çok fazla insan yaşamını yitirdi. Burada yapılan ayin, anmalar, ‘biz her şeye rağmen buradayız, Antakya’da kalmaya, var olmaya devam edeceğiz’ anlamına da geliyor. Bu yüzden bu yıl anlamı daha derin” diye konuştu.