Kuzey Ormanları Savunması’nın 5-6 Temmuz tarihlerinde İğneada’da düzenlemek istediği kampa yönelik keyfi yasaklar uygulanıyor. İğneada’daki tek kamp alanı, hiçbir resmi gerekçe gösterilmeden KOS’a kapatıldı

Her zaman açık KOS’a kapalı

GÖKSU YAVUZ

Kuzey Ormanları Savunmasının (KOS) İğneada’da 5-6 Temmuz tarihlerinde yapacağı kamp için başvurusunu tüzel kişiliği olmadığı için her yıl bölgede gençlik kampları da düzenleyen DAYKO Vakfı (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı)  üzerinden yaptı. Başvuru önce kabul edildi ancak sonra kampta KOS’un da bulunacağı öğrenilince yetkili kurumlar izin vermekten vazgeçti. Bölgede gelenek haline gelmiş kampların, KOS’a kapatılması, KOS’tan Onur Akgül’e göre iktidarın ranta karşı mücadele eden doğa savunucularından korktuğunu gösteriyor.

YENİ KAMP ALANI: BEĞENDİK KÖYÜ
Akgül: “Kampı daha önceden planlamıştık, birçok şehirden insan gelecekti. Diyarbakır’dan kampa gelmek için arayan arkadaşlar oldu. Ancak kamp yerinin iptaliyle sadece çadırıyla gelecek ve deneyimleri olanları kabul edebileceğiz. Hiçbir gerekçe sunulmadan yapılan bu kapatmaya karşı 5 Temmuz’da kampı kurmadan önce bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Kampımızı da termik santral projesine karşı mücadele eden Beğendik Köyü’ne kurma kararı aldık. Zaten mücadele eden bu köyü ziyaret planımız vardı” dedi.  KOS konuyla ilgili olarak  bugün saat 11.30’da Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde bir basın açıklaması düzenliyor.

YETKİLİLERE ULAŞILAMIYOR
Konuyla ilgili olarak ulaşmaya çalıştığımız  Orman Bölge Müdürlüğü’nden herhangi birine ulaşamadık. Dereköy Kaymakamı’na ise şehir dışında olduğu gerekçesiyle ulaşamadık.