Heyecan ve sükûnet  bu albümde

BURAK ABATAY

Akın Sevgör, elektronik müzik sahnesinin en şöhretli insanlarından birisi muhakkak. Bunda Fi dizisinde yayımlanan ‘Vanity Corner’ şarkısının geniş kitlelere yayılmasının etkisi olsa da, aslolanın sahip olduğu becerisi olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda ‘Arsnova’ albümünü döne döne aylarca dinledim. Bilimum vapur, tren seyahatlerim de bir şenliğe dönüştü. Genellikle kafamı yasladığım camda kendimi Candan Erçetin gibi hissetsem de, hangi anda ne olacağını bilememenin verdiği heyecan hissi ağırlıklı olarak Akın Sevgör’ü çok ayrı bir yere koyuyor. Nitekim ‘Formation’ albümü de böyle bir albüm. Dün dinleyicisiyle buluşan albüm Tantana Records etiketiyle yayımlandı. 5 şarkının bulunduğu albümde dinleyiciyi yaklaşık 40 dakikalık bir serüvene davet ediyor Sevgör. Yine heyecanı yüksek, yine sükuneti doğalında işler. Hero ile başlayan, In a Flash ile devam eden, Touched ile zirveyi yoklayan albüm Deviations ile nasıl bir zemine sahip olduğunu hissettiriyor. Piyanoyu da, çevresel sesleri de, elektronik efektleri de yine çok iyi kullanıyor Sevgör.

**

Dünyalardan dünya beğen!

heyecan-ve-sukûnet-bu-albumde-624150-1.

Bir diğer elektronik albümse birkaç hafta önce çıkan ‘You Will Know When to Leave the Room’. DVAL imzasının bulunduğu albüm yarattığı ambiyans bakımından ıskalanmaması gereken bir albüm. Erdem Dicle’nin ilk solo projesi olan DVAL, albüm ismindeki her kelimeyi bir şarkı olarak sunuyor.

Bu albümdeki tek sürpriz değil elbette. ‘You’ şarkısındaki coşkun hava, ‘Will’ şarkısında birden gerçekten de gelecek hayallerini yaratabiliyor. Üstüne bir de kalp atışları, yaratılan ambiyansı net bir şekilde gösteriyor. Bu çok öznel tesptiler, albümde ‘To Leave’ şarkısı haricinde tamamında var. O terk edişi, bırakmayı ve gitmeyi ‘To Leave’ şarkısı, diğer şarkıların yarattığı eksende aktarmıyor. Dicle, DVAL projesi ile umarım nice albümlere, işlere bizi konuk eder. Onun dünyasında gezinmek çok keyifli çünkü.