Erkeklerin kadına yönelik uyguladığı şiddet can almaya devam ediyor. İstanbul’da ve Sakarya’da iki kadın vahşice katledildi. Erkekler tarafından şiddet görerek ağır yaralanan iki kadın ise hastanede tedavi altında.

Hiçbir kadının can güvenliği yok
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

Kadına yönelik erkek şiddeti can almaya devam ediyor. İstanbul Esenler’deki Havaalanı Mahallesi’nde bulunan bir binada 44 yaşındaki Hanife Burma, 57 yaşındaki Zekeriya Tokmak tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Tokmak daha sonra polise giderek Burma'yı öldürdüğünü söyledi. Zekeriya Tokmak'ın ifadesinin ardından eve gelen polis ekipleri, Hanife Burma'nın cansız bedeniyle karşılaştı. Tokmak'ın polisteki ifadesinde evlenmeyi planladıklarını ancak Burma'nın vazgeçtiğini söylediği öğrenildi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde, Emine Ercandoğdu adlı kadın, birlikte yaşadığı erkek emekli polis Tuncay Gülenç tarafından bağ evinin önünde tabanca vurularak öldürüldü. Tuncay Gülenç, daha sonra geçen yıl 30 Mart’ta ölen oğlu Gökmen Gülenç’in mezarı başına gitti. Gülenç, burada tabancayla kendini vurarak intihar etti.

2 KADININ DURUMU AĞIR

İzmir'in Konak ilçesinde A.Ş. adlı kadın ise ayrıldığı erkek A.E. tarafından darbedildi. A.Ş., A.E. ile sokakta karşılaştı. A.E. kendisi ile gelmek istemeyen A.Ş.'yi fiziksel şiddet uygulayarak darbetti. Vücuduna darbeler alan kadın yaralanarak yere yığıldı. Olay sonrası kaçan A.E., çevredekiler tarafından yakalanarak polis merkezine götürüldü. Yaralanan kadın ise Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay sonrası A.Ş.'nin şikâyetçi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir kadına şiddet olayı da İstanbul'da yaşandı. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 haftadır tedavi gören D.S. isimli kadın da hastane bahçesinde dolaştığı sırada E.D. isimli erkeğin silahlı saldırısına uğradı. D.S. kanlar içinde yere yığılırken, E.D. hastane polisi ve güvenliklerin kendisine doğru geldiğini görünce silahı başına dayayarak intihar etti. Ağır yaralanan D.S. yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken E.D.'nin ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. 

***

CİNAYET ŞÜPHELİSİ ARANIYOR

Adana’da önceki gün evinde tabancayla öldürülmüş halde bulunan Derya Şengül’ün cinayet şüphelisi olarak, eşinin 27 yaşındaki yeğeni Ö.Ş.'nin arandığı bildirildi. Dövmecilik yapan, son dönemlerde sık sık uyuşturucu madde kullanan Ö.Ş.’nin anne ve babasının yıllar önce ayrıldığı, amcası ile Derya Şengül'ün sahip çıkıp büyüttüğü öğrenildi.

***

KATİLDEN PİŞKİN YANIT

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, evli olduğu 29 yaşındaki Tuba Algül'ü tabancayla öldüren 57 yaşındaki Bişar Algül, jandarmaya teslim oldu. İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Bişar Algül’ün jandarmada, Tuba Algül’ü kazayla vurduğunu iddia etti. Algül adliyeye getirilirken, gazetecilerin "Eşinizi neden öldürdünüz" sorusunu, "Yorum yok" diye yanıtladı.