Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendiren eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, "Aracılar vasıtasıyla bir takım teklifler olmuş. Mesela Meclis Başkanlığı talebi olmuş. Sonuca varılamadı demek ki" dedi.

Hikmet Çetin: Muharrem İnce'nin Meclis Başkanlığı talebi olmuş
Fotoğraf: Depophotos

Hikmet Çetin: Muharrem İnce'nin Meclis Başkanlığı talebi olmuş

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile adaylığı kesinleştikten sonra yaptığı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çetin, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye yaptığı açıklamada görüşmede kendisinin seçimin ikinci tura kalmaması gerektiğini söylediğini, İnce'nin ise "CHP düşünsün" dediğini söyledi. 

İnce'nin, 'aracılar vasıtasıyla' bir takım teklifler ilettiğini aktaran Çetin, bunlardan bir tanesinin de "Meclis Başkanlığı" olduğunu aktardı.Çetin şöyle devam etti: "Hayır dememişler ama 'diğer partilerle de konuşup gerekeni yapmayan çalışırız' denmiş, başka talepleri de olduğu için sonuca varılamadı demek ki."

Çetin, özetle şunları kaydetti:

O zaman anladım ki CHP'den bir davet bekliyordu, onun düşüncesini ben öyle algıladım. Tabii Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu doğrudan söyledi mi onu bilmiyorum ama güvenilir bir kaynaktan öğrendiğime göre aracılar vasıtasıyla bir takım teklifler, öneriler olmuş. Olamayacaklar söylenmiş, olabilirler de söylenmiş, mesela Meclis Başkanlığı talebi olmuş, 'Hayır' dememişler ama 'diğer partilerle de konuşup gerekeni yapmayan çalışırız' denmiş, başka talepleri de olduğu için sonuca varılamadı demek ki.