Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton'ın prodüksiyon şirketinin, Kobane’deki YPG’li kadınların hikayesini anlatan bir kitabın televizyon dizisi haklarını satın aldığı öğrenildi.

Hillary Clinton ve kızı, YPG’li kadınların dizisini yapacak

HABER MERKEZİ

ABD ile Kürt hareketi arasında Suriye’de tesis edilen askeri ve siyasi işbirliği, sinema sektöründe de karşılığını bulmaya hazırlanıyor.

Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton'ın ortağı olduğu HiddenLight Prodüksiyon şirketinin, yazar Gayle Tzemach Lemon’ın, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD’e karşı mücadele eden YPG’li kadınları anlatan “Kobane’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” (The Daughters of Kobani: A Story of Rebellion, Courage and Justice) kitabının TV program haklarını aldığı bildirildi.

ABD’de haftalık yayın yapan Hollywood Reporter adlı derginin internet sitesinde yer alan habere göre, Clinton, söz konusu yapımın kendi şirketlerinin amacına uygun olduğunu kaydederek “'Kobane’nin Kızları' hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz” değerlendirmesini yaptı.

“KÜRTLER ABD’NİN DESTEĞİNİ ALDI”

Haberde, 16 Şubat’ta ‘Penguin Press’ adlı yayınevinden çıkacak olan kitabın, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD'le mücadelede eden YPG’li kadınlarla yapılmış yüzlerce saatlik röportaja ve sahadaki haberlere dayandığı ifade edildi.

Hollywood Reporter, YPG’den “Ortadoğu'nun ve ötesinde kendi köşelerinde cinsiyet eşitliğini tesis eden bir savaş gücü” olarak söz etti. Ayrıca Kürt güçlerinin ABD ordusunun askeri desteğini aldığı belirtildi.

Clinton ve kızı Chelsea, film, TV ve dijital platformlar için belgesel ve drama yapımlar oluşturmak amacıyla başka bir ortakla birlikte Aralık 2020’de HiddenLight Prodüksiyon şirketini kurmuşlardı.