Kadınlara yönelik tecavüz ve şiddet olayları son derece yaygın olduğu Hindistan'da 27 yaşındaki bir kadının, cinsel saldırıya maruz bırakılmasının ardından yakılarak öldürülmesinin üzerine binlerce kişi katillerden hesap sorulması talebiyle karakol önünde toplandı

Hindistan ayakta!

Hindistan'da 27 yaşındaki bir kadın, cinsel saldırıya maruz bırakılmasının ardından yakılarak öldürüldü. Bunun üzerine binlerce kişi karakol önünde toplandı, katillerden hesap sorulmasını talep etti. Polis yetkilileri üç memuru açığa aldıklarını açıkladı. Öldürülen kadın veterinerin aile üyeleri siyasetçilerden ve kolluk kuvvetlerinden gelen ziyaret taleplerini reddederek, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

DÖRT ERKEK GÖZALTINA ALINDI

Hindistan'da kadınlara yönelik tecavüz ve şiddet olayları son derece yaygın… Soruşturma kapsamında dört erkek gözaltına alınırken, erkeklerden ikisinin ailesi, suçlu bulunmaları durumunda oğullarının cezalandırılması çağrısında bulundu. The Press Trust of India'ya konuşan annelerden biri "Ne ceza gerekiyorsa verilsin. Benim de kızım var" dedi.

Haydarabad'da olayın gerçekleştiği kenar mahallenin polis karakolu önündeki protestoya katılan binlerce kişi, zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için çağrıda bulundu. Protestocular, "Medyayı ve polisi istemiyoruz. İcraat ve adalet istiyoruz" pankartları taşıdı. Ana muhalefetteki Kongre Partisi Genel Sekreteri Priyanka Gandhi Vadra, "Toplum olarak bu tür korkunç olaylar karşısında konuşmaktan fazlasını yapmalıyız" dedi ve ekledi: "Zihinlerimiz kadınların her gün karşı karşıya kaldığı vahşeti reddedecek şekilde sarsılmalı."

Başbakan Narendra Modi ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.