Hindistan'da kadın sporculara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Singh'in tutuklanması talebiyle düzenlenen yürüyüşe katılan kadın güreşçiler hakkında, "ayaklanma, kanuna aykırı toplanma ve kamu görevlilerinin görevlerini yapmalarına engel olma" iddiasıyla dava açıldı. Dava açılanlar arasında, olimpiyat madalyalı Sakshi Malik ve Bajrang Punia ile iki dünya şampiyonluğuna sahip Vinesh Phogat da bulunuyor.

Kaynak: AA
Hindistan'da 'cinsel istismar' eylemlerine katılan kadın güreşçilere dava açıldı

Hindistan'da, kadın sporculara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Güreş Federasyonu Başkanı Brij Bhushan Sharan Singh'inin tutuklanmaıs talebiyle düzenlenen eylemde gözaltına alınan kadın güreşlçilere dava açıldı.

BBC'nin haberine göre, başkent Yeni Delhi'de Güreş Federasyonu Başkanı Brij Bhushan Sharan Singh'ın istifası ve tutuklanması talebiyle eylem düzenleyen ve dün gözaltına alınan kadın güreşçiler mahkemeye sevk edildi.

Güreşçiler hakkında, "ayaklanma, kanuna aykırı toplanma ve kamu görevlilerinin görevlerini yapmalarına engel olma" iddiasıyla  dava açıldı.

Hakkında dava açılanlar arasında, olimpiyat madalyalı Sakshi Malik ve Bajrang Punia, iki dünya şampiyonluğuna sahip Vinesh Phogat ile kız kardeşi Sangeeta ile eyleme destek veren birçok kişi yer alıyor.

Hindistan'da hakkındaki cinsel istismar iddiaları nedeniyle Singh'in istifası ve tutuklanması talebiyle eylem düzenleyen, aralarında olimpiyat madalyası kazananların da bulunduğu bazı kadın güreşçiler dün gözaltına alınmıştı.

Yürüyüş sırasında polisin tarafından eylemcilerin sürüklenerek otobüslere bindirildiği görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.