Hindistan'da hapiste bulunan eski milletvekili Atiq Ahmed ve kardeşi Ashraf Ahmed, polis nezaretinde cezaevinden hastaneye götürüldükleri sırada silahlı saldırıda öldürüldü. Saldırı anı canlı yayında kameralar tarafından kaydedildi.

Kaynak: AA
Hindistan'da eski milletvekili ve kardeşi canlı yayın sırasında öldürüldü

Hindistan'da çeşitli suçlardan hapis cezasında bulunan eski milletvekili Atiq Ahmed ve kardeşi Ashraf Ahmed canlı yayında gazetecilere konuştukları sırada öldürüldü. Üç silahlı saldırganın işlediği cinayetler, canlı yayında kameralara yansıdı. 

Atiq Ahmed ve kardeşi Ashraf Ahmed, polis nezaretinde cezaevinden hastaneye sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin arasına karışan üç kişinin silahlı saldırısına uğradı. O sırada gazetecilere açıklamada bulunan iki kardeşin vurulma anı, canlı yayında kameralar tarafından kaydedildi.

OĞLU DA POLİSLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Atiq Ahmed’in oğlu Esad Ahmed, bu hafta başlarında polisle girdiği silahlı bir çatışmada öldürülmüştü. Canlı yayındaki saldırıdan önce Atiq Ahmed’e geçtiğimiz günlerde polis tarafından vurularak öldürülen oğlunun cenazesine katılıp katılmadığı sorusunun yöneltildiği ve Atiq Ahmed’in son sözlerinin "Bizi almadılar, biz de gitmedik" olduğu duyuldu.

Saldırganlar cinayetlerin ardından polise teslim oldu. Saldırganlardan biri teslim olurken Hindu milliyetçilerin Müslüman karşıtı kampanyalarında kullandığı 'Jai Shri Ram' (Lord Rama'ya Zafer) sloganı attı. Polis yetkilileri, saldırganların motosikletlerle gelerek iki kardeşe yaklaştığını ve yakın mesafeden başlarından vurduğunu aktardı.

60 yaşındaki Atiq Ahmed, 'insan kaçırma' suçundan hüküm giydikten sonra 2019'da hapis cezasına çarptırılmıştı. Muhalefet partileri olayı güvenlik zafiyeti olarak değerlendirerek hükümeti suçladı.