Hindistan’da, Hint kökenli bir ailenin üyesi olan ve Truss’ın istifasının ardından İngiltere Başbakanı olarak seçilen Rishi Sunak’ın kumdan heykeli yapıldı.

Hindistan'da Rishi Sunak’ın kumdan heykeli yapıldı
Fotoğraf: AA

Hindistan’da, Hint kökenli bir ailenin üyesi olan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın kumdan heykeli yapıldı.

Heykel Hindistan’ın Puri plajında sergileniyor.

İngiliz sömürgeciliğinin işbirlikçisi Hint kökenli bir ailenin üyesi ve İngiltere’nin en zengin 222’nci kişisi olan Sunak, Liz Truss’ın sadece 45 gün süren ve istifa ile sonuçlanan başbakanlık görevinin sona ermesinin ardından iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilmişti.

Sunak, Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilerek resmen başbakanlık görevine başlamıştı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak/AAİngiltere Başbakanı Rishi Sunak/AA

RISHI SUNAK KİMDİR?

1960'larda Afrika'dan İngiltere'ye göç eden Hint kökenli bir ailenin çocuğu olan Sunak, 1980'de Southampton'da doğdu. Winchester Koljei’nde eğitim gören Sunak, Oxford Üniversitesi’nde Siyaset ve Ekonomi okudu.

Stanford Üniversitesi’nde MBA (İşletme Yüksek Lisans) eğitimini tamamlayan Sunak, 2015 yılında Muhafazakar Parti milletvekili seçildi. Sunak, 2019 yılından itibaren Hazine Baş Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı gibi görevler üstlendi.

Sunak, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın 7 Temmuz’da parti liderliğinden istifa etmesinin ardından da başbakanlık için aday olmuş ancak Liz Truss’ın karşısında yenilgiye uğramıştı.

Kaynak: AA