Koronavirüsten hayatını kaybeden bir kişinin cesedini nehre atan iki hastane görevlisinin videosu ülke gündemine oturdu. Bir süredir hastaların vefat ettikten sonra nehre atıldığı söylentileri gündemde.

Hindistan'da yaşamını yitiren Covid-19 hastasını nehre atanlar kameralara yakalandı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hindistan'ın Balrampur kentinde, biri karantina üniforması giymiş iki kişinin bir cesedi nehre atarken çekilen görüntüleri ülke gündemine düştü. Son iki haftadır hastanelerde ölenlerin bedenlerinin nehre atıldığı söylentisi yayılırken, hükümet yetkilileri harekete geçti.

Balrampur il sağlık müdürü, nehre atılan cesedin bir koronavirüs hastasına ait olduğunu doğrularken, görünütye yansıyan iki kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Medyaya konuşan bir yetkili, cesedi nehre atanların hastanın yakınları olduğunu iddia etti.

Bu ayın başlarında da Ganga nehri yataklarında toplam 71 koronavirüs hastasının bedenine ulaşılmıştı. Daha önce de aynı nehirde binlerce ceset bulunmuştu. Hükümet yetkilileri, durumun önüne geçebilmek adına nehirlerin etrafında asayişi arttıracaklarını açıkladı.