Kayseri 'de 3 astsubaya hipnoz yoluyla işkence yaptığı iddia edilen Emekli Yarbay Gürol Doğan'a Kayseri 2. Ağır ceza Mahkemesi

Kayseri 'de 3 astsubaya hipnoz yoluyla işkence yaptığı iddia edilen Emekli Yarbay Gürol Doğan'a Kayseri 2. Ağır ceza Mahkemesi tarafından 7.5 yıl hapis cezası verildi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık emekli  Yarbay Gürol Doğan katıldı. Davacı astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail  Dağ ise duruşmaya gelmedi.
'RIZASIZ HİPNOZ OLMAZ'
Gürol Doğan'ın avukatı Murat Savur, müvekkili hakkındaki suçlamaların  doğru olmadığını, davacı astsubaylarla gece görüşme yapıp işkence yaptığı  iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü. Savur, “Gürol Doğan hakkında işkence  yaptığına dair dosyada ciddi hiçbir delil yoktur. Davacı astsubaylar için  tutukluluk sürecinde 12 kez sağlık raporu alınmış, bu raporlarda da işkence  bulgusuna rastlanmamıştır. İddianamede de ciddi hiçbir delil yoktur. Uzman  raporunda hipnozun karşı tarafın da kabul etmesiyle gerçekleşmesi mümkündür. Tek  taraflı hipnoz yapılamaz. Gürol Doğan'ın beraat etmesini veya tahliye edilmesini  istiyorum” dedi
ADLİ TIP HİPNOZU DOĞRULADI
Adli Tıp raporlarında ise müdahil astsubay Ali Balta'nın hipnoza maruz kaldığı ve hipnozun etkilerinin halen görüldüğü, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'ın ise hipnoza maruz kalmış olabilecekleri bilgisi verilmişti. Mahkeme heyeti sanık Gürol Doğan hakkında “Bir kişiye karşı insan  onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya  irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları”  kapsayan TCK'nın 94/4 maddesi uyarınca davacı her astsubaya ilişkin 2 yıl 6'şar  ay olmak üzere toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
12 OCAK'TAN BERİ TUTUKLU
Kayseri'de garnizonla ilgili bir belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddia edilen astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından 17 Mart 2009 tarihinde yapılan duruşmada “resmi evrak üzerinde tahrifat yapmak” suçundan tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Serbest bırakılan 3 astsubay, emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında kendilerine işkence yaptığı ve hipnozla ifadelerini aldığı iddiasıyla dava açmışlardı. Doğan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 12 Ocak 2010'da yapılan ilk duruşmada tutuklanmıştı.