AKP’li Cumhurbaşkanı’nın açılışını yaptığı Şelale Park, aradan 23 gün geçmesine rağmen hâlâ hizmete alınmadı. Parkın yürüyüş yollarında ot bittiği, bazı yerlerinde ise şimdiden tahribat olduğu öğrenildi.

Hizmete alınmadan tahribat oluştu

HABER MERKEZİ

Açılışı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 10,4 milyonluk 'vizyon projesi' hâlâ hizmete giremedi. Cumhurbaşkanı’nın 2 Temmuz tarihinde Sakarya’nın Serdivan İlçesi’nde resmi açılışını yaptığı Şelale Park, üzerinden 23 gün geçmesine rağmen, hizmete alınmadı.


İhalesi, Sakarya Serdivan Belediyesi tarafından 30 Haziran 2017 tarihinde yapılan ve 10,4 milyon TL’ye mal olan Şelale Park, 2 Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak açılsa da hizmete alınabilmiş değil. Serdivan Belediye Başkanı tarafından “vizyon proje” olarak tanıtılan projenin şelale kısmına, deneme için su verildiği, eğim nedeniyle suyun havuzlarda durmadığı öğrenildi. Söz konusu suyun, önünden geçen Kenan Sofuoğlu Caddesi’ne aktığı öğrenildi. Bu sorunların çözülebilmesi adına yeni tadilatların yapıldığı bildirildi.

“Vizyon projesi”nin hizmete alınması beklenirken hizmete dahi alınmamasının ardından parkın yürüyüş yollarında ot bittiği, bazı kısımlarında şimdiden tahribat oluştuğu kaydedildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, projenin bir park değil bölgeye hiçbir katkısı olmayan bir yatırım olduğuna dikkat çekti. “Vatandaşın parasının harcandığı atıl haldeki bir yapı” diyen Dikbayır, bölgeye bu projeyle hiçbir değer katılmayacağının altını çizdi. Dikbayır, “Sakarya başta olmak üzere şehirlerimize böyle değer katmayacak yatırımlar yapılmamalı" diye konuştu.