HKMO’dan ‘Mekân Kavramı, Kentlerin Dönüşümü ve Metaverse’ konulu seminer

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İstanbul Şubesi, 23 Aralık Perşembe (bugün) saat 20.30’da ‘Zoom’ platformu üzerinden ‘Mekan Kavramı, Kentlerin Dönüşümü ve Metaverse’ başlığıyla bir seminer gerçekleştirecek.

Seminere, BirGün yazarı Ümit Alan, Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ve Doç. Dr. Caner Güney konuşmacı olarak katılacak. Etkinliğin yürütücülüğünü HKMO İstanbul Şube Yayın Kurulu Üyesi Hasan Onur Işık yapacak.

Çevrimiçi etkinliğe katılmak için https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_HTYTxAQ6SI6-rLnmkpAZTA linkinde yer alan formu doldurmak gerekiyor.

hkmo-dan-mekan-kavrami-kentlerin-donusumu-ve-metaverse-konulu-seminer-959035-1.

HKMO’dan etkinlikle ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Mekân, zamanla birlikte büyük oranda değişiyor ve bildiğimiz anlamıyla mekânın dönüşümü fizikselliğinin ötesinde de şekilleniyor. Mekânın geometrik formu, mekân içindeki faaliyet ve ilişkiler, dijital teknolojilerin gelişimi ile iç içe geçen farklı mekân kategorileri mekân algımızı değiştiriyor. Kentlerin dönüşümü ve sanal mekânlarla ilişkileri insan faaliyetinin de yönelimini belirliyor. Kentlerden Akıllı Kentlere, Akıllı Kentlerden Metaverse‘e Dijital Çağda mekânın dönüşümü Harita Mühendislerinin de gelecek paradigmalarını oluşturacak gibi gözüküyor.

Bu kapsamda, Şubemiz tarafından, kent ve kentli ilişkilerini, toplumsal faaliyet ve üretim ilişkilerini, mekânın temsili olan dijital haritacılık uygulamaları ile mekân dönüşümünün geleceğini Haritacılık, Planlama ve Sosyal İletişim ekseninde tartışacağımız "Mekân Kavramı, Kentlerin Dönüşümü ve Metaverse" konulu bir etkinlik düzenlenecektir.

23 Aralık 2021 Perşembe günü saat 20.30‘da online olarak gerçekleştirilecek olan etkinliğimize aşağıdaki linkten kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt sonrasında e-posta adresinize gönderilecek link ile ilgili gün ve saatte etkinliğe katılım sağlayabilirsiniz.”