Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi Murat Korkut, dün Ankara'da Meclis'e yürümek istediklerinde gördükleri şiddetle ilgili olarak "Demokratik hakkımızı kullanmak istediğimiz için polis tarafından dövüldük,....

Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi Murat Korkut, dün Ankara'da Meclis'e yürümek istediklerinde gördükleri şiddetle ilgili olarak "Demokratik hakkımızı kullanmak istediğimiz için polis tarafından dövüldük, gözaltına alındık. Aslında dayak yiyen biz değil, Türk demokrasisidir" dedi.

Dayak ve haksız gözaltıları protesto etmek amacıyla Ankara, Yüksel Caddesi'nde düzenlenen eyleme DİSK, KESK, Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkevleri, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Barış İnisiyatifi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu destek verdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği adına konuşan Avukat Selçuk Kozağaçlı, "Biz bu olaydan İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Emniyet Müdürlüğü'nü sorumlu tutuyoruz. Polis, gencecik insanlara karşı vicdan dışı bir hareket içine girdi" diye konuştu.

Halkevleri Genel Sekreteri Avukat Ender Büyükçulha ise, demokratik taleplerini dile getiren insanlara yönelen saldırıyı kınadıklarını bildirdi.Eylem sırasında, "Seçim çare değil, tek yol devrim", "Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın", "Halkız, haklıyız kazanacağız" sloganları atıldı, "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz", "Bu ülkede demokrasi var mı" yazılı dövizler taşındı.

GÖZALTILARA TEPKİ
İstanbul'da da HÖC adına açıklama yapan Sercan Gürenin, gözaltına alınanlardan yaralanmayan kimse olmadığını, hastanede biri yoğun bakımda olmak üzere iki arkadaşlarının olduğunu belirtti. Gürenin, "Düşüncemizi söylemeye kalktığımızda hakarete ve küfre maruz kalıyoruz işte bu yüzden faşizmin allanıp pullanıp önümüze koyduğu bu sandığa oy atmayı reddediyoruz" dedi.

SAYGINHAN ÇELIK-ZEHRA ŞAHINDOKUYUCU