Hocaların hocası ile haftalık Burç yorumunuz

Hocaların Hocası ile haftalık Burç yorumunuz!

twitter.com/hizcarpizaman

Koç: Hareket Lazım. Canınız bir şey istiyor, hayatınızda bir eksiklik hissediyor ama tam adını koyamıyorsunuz. Ne yapsa bir türlü iktidar olamadığı için ellerini kafasının arasına alıp düşünen şaşkın CHP’li gibisiniz. Spora başlamanız gerekiyor. Demedi demeyin, Elias Canetti’nin Körleşme’sini okumak size uğur getirecek.

Boğa: Adını Sen Koy. Hayatınızda bir değişiklik yapma vakti geldi. Artık inisiyatif alma zamanı. Durduğu yerde oylarının artmasını bekleyen MHP gibisiniz. Plansız olmayı marifetmiş gibi kutsamayı bırakın. Ağustosta bir kötü alışkanlığınızı bırakmanız gerek, o alışkanlığın ne olduğunu bulun. Bu ay uğurlu kitabınız Saatleri Ayarlama Enstitüsü.

İkizler: Makyajları Sil. Sevgi, eylem; ilerleme adım atmayı gerektirir. Kurumsallaşma kararı alıp sadece logo değiştiren şirket gibisiniz. Yaz sonu bir STK’ye üye olup gönüllü çalışmalar yapmak üzerinizdeki ataleti atmaya vesile olacak. Uğur mu istiyorsunuz: Emrah Serbes’in “Deliduman”ını okumak, uğur böceğini dizinize konduracak.

Yengeç: Uzaklarda Arama. Doğru kısmeti aramaktan kendinizi unuttunuz. CHP’nin her seçimde yana yakıla seçim kazandıracak “sağcı aday” aradığı gibi kısmeti yanlış yerde arıyorsunuz. Kısmetiniz DM’den değil Whatsup’tan gelecek. Ama buna vesile olacak gelişmeler için önce Tahsin Yücel’in “Yalan” romanını okumanız lazım.

Aslan: Aynalardan Uzakta. Sizin sorununuz aşk değil, ilişki. Sizin sancınız sevgiliniz değil, kendiniz. Beklentilerinizi yönetmeyi bilmiyorsunuz, kendinize yabancılaştınız. Devlet Bahçeli tweetleri gibi ne dediğiniz ya anlaşılmıyor ya da anlaşılsa o lafı neden dediğiniz belli olmuyor. Sosyal medyaya kendinizi çok kaptırdınız. Ercan Kesal’ın “Peri Gazozu” sizin ilacınız, bu hafta ilacınızı içmeden yatmayın.

Başak: Muhasebe Zamanı. Borcunuzu, diyetinizi ödüyorsunuz. O borcu bitirmeden yeni maceraya atılmayın.  Bir süre Bendeniz ve Harun Kolçak’ın eski şarkılarını dinlemeniz gerekecek. Neşeliyken şarkıların ritimlerini, hüzünleyken sözlerine dikkat ediyorsunuz. Sözlere kulak asın, teslim olun. Vladimir Nabokov “Cinnet” size gereken enerjiyi ve şansı verecek.

Terazi:
Gamlı Baykuş. Aynı sudan meseleleri dert etmekten vazgeçmediniz. Bayılıyorsunuz ufak şeyleri dert etmeye. Mikroskobu bırakıp elinize dürbün alın. Tek başına iktidar olan parti gibi hareket edin. Kendi kararlarınızın sorumluluğundan kaçmayın.  Murat Uyurkulak’ın “Tol” romanını şimdiye kadar okumamış olmanız sizin ayıbınızın, bu ay ayıbın hesabını kapamanız size şans getirecek.

Akrep: Tehlikeli Oyunlar. Allah gözünüzü doyursun, ne yaptığınızın farkındasınız inşallah. Fazla derine gidip açılmayın mazallah boğulursunuz. Risklerin farkında olun. Burada daha detaylı yazmıyorum. Biraz uslanın. Benzinlikte sigara içen aymaz TIR şoförü gibisiniz. Önünüzde bir yolculuk var. O yolculuğu ciddiye alın. Milan Kundera’nın “Yavaşlık”ını okumanız gerek; yoksa talih size gülmeyebilir. Aman dikkat.

Yay: Büyük Buluşma. Geliyor yaklaşmakta olan. Peki siz hazır mısınız? Ekmel Bey’in kampanyası gibi görünmez olarak yaklaşmakta olan kaderi değiştiremezsiniz. Dik oturun (Bunu okurken de). Kendinize, kıyafetlerinize çeki düzen verin. Hava güzel diye rüküşleri kıskandırmanıza gerek yok. Şans mı istiyorsunuz? Bir Cem Akaş kitabı alıp okumanız gerek, yoksa tren üzerinize geliyor.

Oğlak: “Eden bulur güzelim, kalır sanma yanına”.  Artık bencilliklerinizin farkına varmanızın ve kabullenmenizin vakti geldi. En ufak eleştiriden, “kilo almışsın” sözünü duysa bile memnuniyetsiz olan HDP’li gibisiniz. Okumanız gereken şans vesilesi belli: Mahir Ünsal Eriş’ten “Olduğu kadar güzeldik”.

Kova: Derbeder Geceler. Son gelişmeler iyice kafanızı karıştırdı. Bekliyordunuz olmadı, beklemediniz geldi çattı. Ama hak ettiniz. Şimdi kenara çekilip düşünme vakti. Sağlam karar verin; Kemal Derviş edilgenliğiyle hareket etmeyin. Ödemediğiniz küçük borcunuz ileride büyüyecek, maddi ya da manevi o borç her neyse ödemeyi ertelemeyin. Paraysa para, özürse özür. Yogoyu küçümsemeyin, size çok iyi gelecek. Dudak bükmeyin. Uğurlu kitabınız, okumadığınız İhsan Oktay Anar kitabı. Kendinize bu iyiliği yapın, o kitabı okuyun.

Balık: Güven Problemi. Gelene ağam, gidene paşam diye diye kemiklerinizi erittiniz. “Fırıldak Kubilay” gibi oldunuz. Babanızla olan manevi ilişkinizi ihmal etmeyin, üzülürsünüz. Yalnız kalmaktan duyduğunuz korkuyla yüzleşin. O boşluğu kendinizle doldurun. Özneler değil prensipler sizi kalabalıklaştırır. İvo Andriç’in “Drina Köprüsü” size lazım olan dinginliği verecek, bir süre içinde kaybolun.