Hollanda'da Aziz Laurens Kilisesi salgın günlerinde halka moral vermek için Türkçe ezgiler çaldı

Hollanda’da Laurenskerk kilisesi, çanlarıyla Aşık Veysel'den "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü çaldı

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki tarihi Aziz Laurens Kilisesi (Sint-Laurenskerk), koronavirüs salgını nedeniyle kent halkına moral vermek için halk ozanı Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü ile nihavend İstanbul türküsü "Katibim"i çaldı.

Rotterdam'da yaşayan çok sayıda Türkiye kökenli göçmen, Cuma günü öğlen saat 12:20'de çan kulelerinden yansıyan Türkçe müzik sürpriziyle karşılaştı.

Rotterdam'ın merkezinde bulunan ve kentte Ortaçağ'dan günümüze kalan tek yapı olan Aziz Laurens Kilisesi, çan kulesinden Aşık Veysel'in ünlü eseri Uzun İnce Bir Yoldayım ile eski İstanbul türküsü Katibim'in (Üsküdar'a gider iken) ezgilerini yayımladı.

BBC Türkçe'ye konuşan Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) Başkanı Zeki Baran, etkinliğin, koronavirüs salgını döneminde kent halkına moral vermek ve farklı kültürlere mensup insanların birbirine kenetlenmesine katkıda bulunmak için gerçekleştirdiğini söyledi.

Eski Rotterdam Belediye Meclisi Üyesi Baran, nüfusunun yarıdan fazlası göçmenlerden oluşan kentte geçtiğimiz günlerde koronavirüsten etkilenenen topluma moral vermek için, caddelere Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitaplardan alıntıların yer aldığı afişlerin asıldığını anımsattı.