Hollanda'da Lahey yakınlarındaki Voorschoten köyünde yaşanan tren kazasında bir kişi hayatını kaybetti, aralarında makinistin de olduğu 30 kişi yaralandı.

Hollanda'da tren kazası: 1 ölü, 30 yaralı
Fotoğraf: Twitter

Deniz SARI

Hollanda'da yaklaşık 50 kişinin bulunduğu bir yolcu treni bir vinçe çarptıktan sonra raydan çıktı. İlk belirlemelere göre, kazada bir kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Yabancı ajansların aktardığına göre; Lahey yakınlarındaki Voorschoten köyünde sabah 3.25 sıralarında yaşanan kazanın ardından bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, 19 yaralının hastaneye kaldırıldığını, diğer yaralıların olay yerinde tedavi edildiğini açıkladı.

TRENİN ARKA VAGONUNDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Leiden şehrinden Lahey'e giden gece treni, kazanın ardından raydan çıkarak boş araziye devrilirken, yaşanan kazada makinist ve iki kondüktör de yaralandı. Kazanın ardından trenin arka vagonunda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kazanın ardından yapılan ilk açıklamada yolcu treninin bir yük treni ile çarpıştığı açıklanmıştı. Hollanda Demiryolları Sözcüsü Erik Kroeze, bir yük treninin de kazaya karıştığını aktardı, fakat konuyla ilgili detay vermedi. Olayın ardından tren yolu şirketi, polis ve Hollanda Güvenlik Kurulu soruşturma başlattı.

Hollanda Demiryolları, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Leiden ile Lahey'in bazı bölgeleri arasındaki tren seferlerinin iptal ettiğini duyurdu.