Hollanda'da yıllarca bodrumda yaşayan aile hakkında yeni gelişme

Hollanda’da dokuz yıl boyunca bir çiftlik evinin bodrumunda zorla tutulan aileyle ilgili devam eden soruşturmada, babayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Moon tarikatı üyesi belirtilen babanın, kendi tarikatını kurmaya çalıştığı öne sürüldü. Çiftlik sahibinin ardından baba da gözaltına alındı.

Sputnik'in haberine göre; Hollanda’da Ruinerwold köyündeki bir çiftlik evinde dokuz yıl boyunca bodrumda tutulan aile vakasındaki tarikat hikâyesi derinleşiyor.

Hollanda polisinin kimliğini açıklamadığı 67 yaşındaki babanın Moon tarikatının eski üyesi olduğunun ortaya çıkmasının ardından bu kez de kendi tarikatını inşa etmeye çalıştığı belirtildi.

Hollanda basını, babanın kimliğinin Moon tarikatı tarafından Gerrit-Jan van Dorsten olarak doğrulandığını aktardı.

Polis, “İstisnai bir durumla uğraşıyoruz. Durum, dikkatli bir yaklaşımı gerektiriyor” açıklamasını yaptı.

Van Dorsten, ‘insanları özgürlüklerinden mahrum etmek, sağlığa zarar vermek ve para aklamak’ suçlamalarıyla gözaltına alındı.

1987'DE AYRILMIŞ

Şimdilerde ‘Evrensel Barış Federasyonu’ adıyla anılan Moon tarikatı da, Van Dorsten’in 1980’li yıların ortalarında üyeleri olduğunu doğruladı, 1987’de tarikattan ayrıldığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre Van Dorsten’in bazı ‘akıl sağlığı sorunları’ vardı ve 30 yıl boyunca erkek kardeşiyle iletişim kurmadığı aktarıldı.

Tarikatın Amsterdam’da yaşayan bir üyesi olan Willem Koetsier, Van Dorsten’in kendilerinden ayrıldıktan sonra Almanya’ya gittiğini, burada onun izini kaybettiklerini ve ‘başka kişilerle birlikte kendi tarikatını kurduğuna’ dair haberler aldıklarını söyledi.

Algemeen Dagblad gazetesine konuşan Koetsier, “Belki de kendisinin özel bir misyonu olduğuna inanıyordu” dedi.