Homofobi karşıtları üçüncü kez buluşuyor. Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen uluslararası buluşmayla...

ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Homofobi karşıtları üçüncü kez buluşuyor. Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen uluslararası buluşmayla, insanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere destek vermek, ayrıca hepsiyle koordinasyon içinde olmak amaçlanıyor.

"İnsan haklan ve ayrımcılık" konusunun ana tema olarak belirlendiği buluşma, 13 Mayıs"ta Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu"nda, 14 Mayıs"ta Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu"nda, 15 Mayıs"ta ODTÜ Kampusu"nda, 16 Mayıs ile 19 Mayıs tarihlerinde ise Ekin Sanat Merkezi"nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili BirGün"e açıklama yapan Kaos GL üyelerinden Burcu Ersoy, "Etkinliklerimizi uluslararası homofobi karşıtlığı günü olan 17 Mayıs"ta düzenledik. Cinsel yönelimimiz ve cinsiyet kimliğimizden dolayı hayatın her alanında homofobik tutum ve davranışlara maruz bırakılıyoruz. Etkinliklerimizle birlikte homofobi sorununun sadece lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel (LGBTT) bireyleri değil aynı zamanda heteroseksü-el kadın ve erkeklerin de meselesi olduğu gerçeğinin bilince çıkartılmasını istiyoruz" dedi.

"BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞEBİLİRİZ"

Buluşma sayesinde LGBTT bireylerin ve heterosek-süellerin birlikte özgürleşeceği bir dünyaya dair düşüncelerini paylaşmak istediklerini ifade eden Ersoy şunları kaydetti: "Homofobinin küresel bir sorun olduğunu biliyoruz. Bu gerçekten hareketle Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa ve Dünyanın her bölgesindeki LGBTT bireylerin homofobiye karşı mücadele deneyimlerini öğrenmek de amaçlarımız arasında yer alıyor."

Homofobi karşıtı buluşmaya katılmak için Kaos GL"ye ya da herhangi bir LGBTT gruba üye olmanın gerekmediğini ifade eden Ersoy, "Ayrıca etkinliklerde yer almak için eşcinsel olmak da gerekli değil. LGBTT grupların politikalarına katılmayanların bile istedikleri toplantıya katılmaları fikirlerini bizlerle paylaşmaları mümkün" dedi.

Buluşmada yer alacak konu başlıkları:

www.kaosgl.org adresli internet sitesinden ayrıntıların öğrenilebileceği buluşmada yer alacak konulardan bazıları ise şöyle: "Hollandalı Yazar Anja Meulenbelt ile söyleşi", "Feminist Forumu", "Toplumsal Cinsiyet ve Kadının İnsan Hakları", "Uluslararası Mekanizmalar ve Türkiye"de İnsan Hakları Süreci", "Milliyetçilik, Nefret Salgını ve Homofobi", "İnsan Hakları Kavramı ve Toplumsal Cinsiyet", "LGBTT Bireylere Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık", "Sivil Anayasa Sürecinde Eşcinsellerin Talepleri", AB Sürecinde İnsan Hakları", "Lezbiyen ve Biseksüel Kadınlar Forumu", "Transfobiye Karşı Forum".