Homofobik Akit yazarı nefret kustu

Yandaş ve homofobik Yeni Akit’in yazarı Ali Karahasanoğlu, yine Onur Yürüyüşü ve LGBTİ bireylere karşı nefret kustu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Onur Yürüyüşü’ne katılanlara yönelik polis saldırısını önlemesine ateş püsküren Karahasanoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Başörtüye karşı çıkacak, bir özgürlüğü engelleyecek, hatta özgürlük isteyenleri cezaevine attırmak isteyecek kadar bağnazlık yapacak... Sonrasında da.. Toplumun % 99’unun onay vermediği, hoş görmediği, ailelerinden uzak tutmaya çalıştığı.. Tıbbi açıdan da tedavi görmesi gereken insanları kışkırtıp, onları güzel bir iş yapıyorlarmış gibi topluma takdim etmeye kalkışırsa.. Yaptığı ne ilkeli bir davranıştır.. Ne de ahlaklı bir davranıştır..”

Karahasanoğlu ayrıca, “Berkin yaşasa, Gamze’nin rezidansını taşlardı!” başlıklı köşesinde yine Gezi Direnişi’nde polis gaz fişeğiyle vurulan ve aylarca verdiği yaşam mücadelesi sonucu hayata gözlerini yuman Berkin Elvan’ı yine suistimal etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşine ilişkin bazı iddialara göndermede bulunan ve Tanal ile bazı CHP’lileri çifte standartla suçlayan Karahasanoğlu, “Bir günde üç lüks daire alıyor.. Üç dairenin bulunduğu projeye bakıyorsunuz.. Berkin’in sapanı ile taşlayacağı cinsten.. Etrafındaki apartmanlara bile tepenin tepesinden bakan bir proje..” ifadelerini kullandı.

Köşe yazılarında, haberlerde ve attığı manşetlerde nefret söylemini sık sık kullanan Yeni Akit, LGBTİ bireylerini sürekli hedef haline getirmekten kaçınmıyor.