‘Hoşçakal Arkadaş’
Civan Canova, Yılmaz Güney’in ‘Arkadaş’ filminde oyunculuğa başlamıştı.

Haber Merkezi

Tedavi gördüğü hastanede cumartesi günü yaşamını yitiren 67 yaşındaki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Civan Canova yarın düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İLK TÖREN MECİDİYEKÖY’DE

Canova için ilk tören, yarın saat 11.00’de İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon’unda yapılacak. Zincirlikuyu Camiisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Canova, Zincirlikuyu Mezarlığı’na toprağa verilecek. Bir süre önce sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla sevenlerine Canova, "Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum. Çünkü Akciğer filmi çekerken, belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi" demişti. Canova, 43. Altın Portakal Film Festivali ile 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nin kapanış töreninde "En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü almıştı.

Canova’nın ölümünün ardından BirGün’e değerlendirme yapan oyuncu Füsun Demirel "Çok üretken bir sanat insanını, değerli bir meslektaşımı yitirmiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Yarattığı onca güzel karekteri izlerken hep kıvanç duydum. İyi aktör kolay yetişmiyor. Civan Canova bu nadir aktörlerden biriydi. Yine erken bir kayıp" dedi. Piyanist Gülsin Onay ise "Eşine az rastlanır, çok yönlü, büyük bir sanatçıydı. Yeri doldurulamaz bir kayıp. Son zamanlarda Gümüşlük ile ilgili rengarenk resimlerini benim de 19 yıldır danışmanı olduğum Gümüşlük Festivalinde sergilemişti ben de açılışında konser vermiştim, çok mutlu olmuştu" değerlendirmesini yaptı.

Canova’nın ölümünün ardından çok sayıda sanatçı, sinema ve tiyatro eleştirmeni de sosyal medya hesabından mesajlar paylaştı.

Sinema eleştirmeni Uğur Vardan: Sinemamız ‘Arkadaş’larından birini kaybetti…

Tiyatro Yazarı Özen Yula: Su gibi bir adamı kaybettik. Kalbi, ruhu, onca güzel ve bağımsız olmasa bu kadar muhteşem oyunları, tabloları ortaya koyamazdı. Oyunculuğundaki duyarlılık koskoca bir hayatın duyarlılığıydı. Elveda güzel yazarım. Artık hepimiz biliyoruz ki ‘bir kıvılcım düşer önce, büyür yavaş yavaş." Hoşça kal arkadaş.

Oyuncu Reha Özcan: En son, çocukluğumdan beri idolümsün diye yazmıştım. Atiye’deki müthiş performansının ardından, o da ‘sen de benim canımın içisin’ demişti… Canım acıyor şimdi. Unutulmayacaksın…

Oyuncu Sumru Yavrucuk: Civan’ım dostluğumuz, filmlerimiz, dizilerimiz, oyunlarımız, ruhlarımız birbirine karışarak ne çok güldük, ağladık… Her geçen gün seni keşfederek yaşamak çok güzeldi. Hep benimlesin.