2007 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Gazetesi yazarı Hrant Dink için katledilişinin 13’üncü yılında BirGün Gazetesi Ankara Bürosu önünde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, “Hrant’ın gerçek katilleri sanık sandalyesinde yargılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. En sonunda biz kazanacağız, Hrant kazanacak, Hrant’ın düşleri ve hayalleri kazanacak” dedi

Hrant Dink Ankara’da anıldı

2007 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Gazetesi yazarı Hrant Dink için katledilişinin 13’üncü yılında BirGün Gazetesi Ankara Bürosu önünde anma töreni düzenlendi. Anma törenine çok sayıda yurttaşın ve gazetecinin yanı sıra SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ve çok sayıda meslek odası temsilcisi katıldı.

Törende konuşan BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, “Hrant bir organizasyon tarafından öldürüldü. Bir tarafında vali, bir tarafında faşist tetikçiler, bir tarafında istihbarat ve elbette devletin bilgisi, gözetimi dahilinde bir katliam gerçekleşti. Önümüzdeki 19 Ocak’ta diyeceğiz ki, ‘Hrant’ın gerçek katilleri bunlar, ülkeyi bu hale getirenler bugün artık sanık sandalyesinde...’ Bunu yapana kadar mücadeleye devam edeceğiz. En sonunda biz kazanacağız, Hrant kazanacak, Hrant’ın düşleri hayalleri kazanacak ” dedi.

KATLİAM KARARTILMAYA ÇALIŞILIYOR

Törende konuşan BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, Hrant’ın ölüm yıldönümü nedeniyle saat 15.00’te İstanbul’da da bir anma yapılacağını belirterek şunları söyledi:

“Hrant’ın katledildiği yerde bir araya gelen arkadaşları ‘Biz bu utançtan kurtulabiliriz’ diyecek. Hrant’ın katledilişi Türkiye için, bizim için bir utanç. Sadece barış isteyen, kardeşilik isteyen, eşitlik isteyen ve bunu her platformda ifade eden Malatyalı bir sosyalist, bir gazeteci herkesin gözü önünde arkadan gelinerek katledildi. Herkesin bildiği gibi İstanbul Valisinin, İstanbul Emniyetinin, Trabzon Emniyetinin , Trabzon Jandarmasının ve bizzat AKP Hükümeti’nin içerisinde olduğu bir operasyon ile bu gerçekleşti. Önce ‘suçluyu bulacağız’ diyerek mahkemeler kurdular. İş ne zaman ki siyasal iktidarın kendisine doğru geldi, işi örtmeye ve karartmaya çalıştılar. Bugün de yapılan o.”

KATLİAMI UNUTTURMAYACAĞIZ

Hrant için yapılması gereken iki önemli unsur olduğunu belirten Aydın, bunları şöyle sıraladı:

“Birincisi, sevgili Rakel’in Hrant’ın cenazesinde söylediği şey, bir çocuktan katil yaratan karanlık. Biz şuna bakarız, bugün bu karanlık devam ediyor mu? Çocuklar yeniden bir kez daha katil olarak yetiştiriliyor mu? Buradan baktığımızda tıpkı 19 Ocak 2007’de olduğu gibi bu karanlık devam ediyor. O zaman yapacağımız şey direnmeye, mücadele etmeye ve bu karanlığı aydınlığa çevirmeye doğru adım atacağız. Teslim olmayacağız, kabul etmeyeceğiz. Hrant’ın mahkemelerinde, sokaklarda, okullarda, gazetelerimizde direnmeye ve anlatmaya devam edeceğiz.

İkincisi de Hrant için yapacaklarımızdır. Yaşanan katliamın unutulmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Her platformda gerçek katilleri arayışımız sürecek ki bir daha Hrant gibi dostlarımız, yoldaşlarımız sokak ortasında eli kanlı katiller, eli kanlı faşistler tarafından katledilmesin. Bunun için orta oyuna dönen Hrant’ın mahkemelerini terk etmeyeceğiz. Yine o mahkemelerde olacağız. Her şeye rağmen gerçek katillerin bulunması için çabamızı dünyaya göstereceğiz. Belki mahkemeler orta oyunu sonucunda elimize bir kağıt daha tutuşturup 'işte katiller bunlar' diyecek. Ama biz gerçeği sadece yalın gerçeği anlatmaya devam edeceğiz.”

hrant-dink-ankara-da-anildi-677134-1.

BAHARI HRANT’IN DOSTLARI GETİRECEK

Bugün gazeteler ve gazeteciler açısından durumun 2007’den çok daha parlak olmadığını ifade eden Aydın, “Bunca yıllık direniş hepimiz açısından meyvelerini vermeye başlıyor. Yakında Türkiye'ye bahar gelecek. Sadece çiçekler açmayacak. Fikren de cismen de baharı, Hrant’ın meslektaşları, dostları olarak getireceğiz. Çok yakında bu karanlığı yaratanlar gidecek, Hrant’ın dostları yeni bir ülke kuracak.

Önümüzdeki 19 Ocak’ta, Hrant’ın gerçek katilleri, ülkeyi bu hale getirenler sanık sandalyesinde olacak. Bunu yapana kadar mücadeleye devam edeceğiz. En sonunda biz kazanacağız, Hrant kazanacak, Hrant’ın düşleri hayalleri kazanacak” diye konuştu.