Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün (14 Haziran Çarşamba) İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşecek.

Kaynak: Haber Merkezi
Hrant Dink cinayetinde yeni davanın ilk duruşması bugün
Fotoğraf: AA

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, aralarında Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek, Yasin Hayal ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 11 sanık hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve "Kasten öldürme" gibi suçlardan yeni bir dava açıldı.

Davanın ilk duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve çocukları "müşteki" sıfatıyla yer aldı.

76 SANIĞIN YARGILANDIĞI DAVA 2021'DE SONUÇLANMIŞTI 

Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de genel yayın yönetmenliğini yaptığı gazetenin önünde öldürülmesine ilişkin 76 sanığın yargılandığı dava, 26 Mart 2021 tarihinde sonuçlanmıştı.

Dink'in ailesi kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada, cinayetin, "siyasilerin, yargının, medyanın ve bazı devlet güdümlü sözde sivil toplum kuruluşlarının dâhil olduğu üç yıl süren bir hedef gösterme ve tehdit sürecinin sonunda gerçekleştiği" kaydedilmişti.