Agos Gazetesi'ne verdiği röportajda "Hiçbir Türk oyuncuyu Hrant rolü için ikna edemedim, projeyi dondurdum" diyen yönetmen Fatih Akın'ın Hrant Dink rolü teklif ettiği isimlerden Sermiyan Midyat'tan açıklama geldi.

Hrant rolü için Sermiyan Midyat’tan açıklama

Agos Gazetesi'ne verdiği röportajda "Hiçbir Türk oyuncuyu Hrant rolü için ikna edemedim, projeyi dondurdum" diyen yönetmen Fatih Akın'ın Hrant Dink rolü teklif ettiği isimlerden Sermiyan Midyat'tan açıklama geldi. Midyat, Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“FATİH Akın kardeşimle son filmi hakkında görüşmemiz oldu. Ancak zamanların tutmaması nedeniyle filmde oynama şansını bulamadım, teklifi değerlendiremedim. Herhangi bir reddediş, korkuya kapılış yoktur.”

1915’i ve Ermenileri anlattığı son filmi ‘The Cut’ (Kesik) dünyanın en prestijli festivallerinden Venedik’te Altın Aslan için yarışacak yönetmen Fatih Akın“Hiçbir Türk oyuncuyu Hrant rolü için ikna edemedim, hepsi senaryomu fazla sert buldu. O yüzden de projeyi dondurmak zorunda kaldım” demişti.

Ancak ünlü yönetmen, hangi oyunculara teklif götürdüğünü açıklamamıştı. Bunun üzerine bazı oyuncular, yönetmene ,isim açıklamayıp herkesi zan altında bıraktı diye tepki göstermişti.