HRW: Can Dündar ve Cumhuriyet'e açılan soruşturma derhal durdurulmalı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW), MİT TIR'larında silah taşındığına dair görüntüleri haberleştirdiği için Cumhuriyet gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında başlatılan soruşturmanın durdurulması çağrısında bulundu. Örgüt, "7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlere sadece birkaç gün kala açılan bu soruşturma, hükümet karşıtı medyaya yönelik saldırıların en son örneği. Soruşturma hemen durdurulmalı" dedi.

Gazetecilik görevini yerine getiren Dündar ve Cumhuriyet'in ceza soruşturmasına muhatap olmaması gerektiğini belirten örgütün Türkiye araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, “Bu ceza soruşturması durdurulmalı ve Türkiye'nin siyasi liderleri gazetecileri tehdit etmeye artık bir son vermeli" dedi.

Sinclair Webb, "Bu olayı araştıran dört savcının hapse atılmasından sadece birkaç hafta sonra, Cumhuriyet gazetesi ve onun genel yayın yönetmeni casusluk ve benzer suçlarla tehdit ediliyor. Cumhuriyet gazetesine yönelik ceza soruşturması ve tehditler, hükümetin, kendi gidişatının herhangi bir şekilde sorgulanması karşısında gösterdiği, artık endişe verici ölçüde sistematik hale gelmiş baskıcı tavrın en son örneğidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın şikayet dilekçesindeki çelişki: Sır devletin mi, Erdoğan'ın mı?

Can Dündar'dan yanıt: Bu hesabı mahkeme önünde de sormak için sabırsızlanıyoruz

Erdoğan 'bırakmam onu' demişti: Can Dündar için iki kez müebbet istendi

Erdoğan'ın Cumhuriyet ve Can Dündar öfkesi dinmiyor, bireysel suç duyurusunda bulundu