HSYK, Kozmik Oda soruşturmasını yürüten savcı ve arama kararı veren hâkim hakkında inceleme başlattı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla yürütülen ve geçtiğimiz hafta takipsizlikle sonuçlanan Kozmik Oda soruşturmasının savcısı ve hâkimi hakkında usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili inceleme izni verdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre HSYK’nın 3. Dairesi dün aldığı kararda, Kozmik Oda'ya arama kararı çıkaran ve giren Hâkim Kadir Kayan ve Soruşturma Savcısı Mustafa Bilgili hakkında inceleme için müfettiş görevlendirdi.

'Özel Harp Dairesi' olarak bilinen Seferberlik Tetkik Kurulu’nun sırlarını açığa çıkaran Kozmik Oda soruşturması, 2009’da Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla başlamıştı. Soruşturma kapsamında Ordunun en gizli belgelerinin bulunduğu Kozmik Oda'ya girilmiş ve buradaki dosyalar incelenmişti.

Soruşturmayla ilgili konuşan dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a soruşturmacıların niyetinin kötü olduğunu söylediklerini anlattı.

Bir ihbar üzerine Seferberlik Tetkik Kurulu’nda görevli Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G, polis tarafından 19 Aralık 2009'da Arınç’ın evinin yakınlarında durdurulmuştu. İddiaya göre, subaylardan biri üzerinde Arınç’ın evinin krokisinin ve adresinin bulunduğu bir kağıdı yutmaya çalışmıştı. Ancak her iki asker daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.


Başbuğ Kozmik Oda hakkında konuştu: Erdoğan’a soruşturmacıların niyeti kötü dedik

Dün 'karar yok' dendi, bugün onandı: Arınç'a suikast iddiası bir kez daha çöktü