HTKP, Halkevleri ve ÖDP'den tepki: Barışa, kardeşliğe saldırdılar! Yılmayacağız

Ankara'da bugün yapılacak olan 'Barış, Emek ve Demokrasi' mitingine yönelik bombalı saldırıya devrimci örgütler sert şekilde tepki gösterdi.

İlerihaber.org'da yer alan habere göre saldırı sırasında Ankara'da olan ve İleri'ye konuşan HTKP MK üyesi Erkan Baş, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın açıklamaları şöyle:

"ERDOĞAN YOKSUL HALKLARA SAVAÇ AÇTIĞINI GÖSTERDİ"

Erkan Baş: "Bugünkü alçakça saldırı Tayyip Erdoğan iktidarının başlattığı savaşı yükselteceğeni açıkça ilan etmesidir. İktidarını korumak için her türlü alçaklığı, katliamı yapabileceğini zaten biliyorduk, acı biçimde yeniden görmüş olduk. Özellikle emek örgütlerinin öncülüğünde barış talebiyle örgütlenen bu mitinge yönelik yapılan saldırı iktidarın bu ülkenin barış yanlısı, emeğin haklarını savunan tüm yoksul halklarına savaş açtığını bir kez daha göstermiştir. Bu ülkenin komünistleri, yurtseverleri, devrimcileri, ne yaparlarsa yapsınlar bu iktidara teslim olmayacak, sonuna kadar mücadele edecektir.

Özellikle vurgulamak gerekli; bu saldırılar halkı sindirmek, korkutmak için yapılıyor. Tutmayacak, başaramayacaklar. Türkiye emekçi halklarına çağrımızdır; örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez. Sinmeyeceğiz, korkmayacağız. Örgütleneceğiz, mücadele edeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Türkiye halklarının ve devrimcilerinin başı sağolsun."

"SOKAKLARI TERK ETMEYECEĞİZ"

Oya Ersoy: "Şu an garın önündeyiz. 2 tane Antakya Savaşa Karşı Yaşam Hakkı Meclisi'nden biri kadın biri erkek 2 arkadaşımızın ölüsünün yanındayız. Bu bombanın patlamasından 'milli ve yerli' 400 vekil isteyen, 'huzurumuz kaçmasın' diyenler sorumludur. Bu kaçıncı bomba? Bütün Türkiye'de yaşatılan katliamların hesabını verecekler. Bu bomba halkların barış ve demokrasi talebine atılmış bir bombadır. Sokakları terk etmeyeceğiz."

"BARIŞA VE KARDEŞLİĞE SALDIRDILAR"

Alper Taş: "Bugün barış için, akan kanın durması için toplandık. Son derece iyi bir miting olacaktı. Bir arada ve birlikte yaşamı savunmak için yurdun dört bir yanından 'Artık Yeter' demek için geldik. Güçlü ve etkili bir miting olacaktı. Fakat bu mitingin güçlü ve etkili olmasını istemeyenler, barışı istemeyenler, memleketteki kanın akmasından yana olanlar barışı kana bulayarak barışa fırsat vermeyeceklerini, izin vermeyeceklerini, bizi bombalayarak bir mesaj verdiler. Yaralılarımız var, şu an yaralarımızı sarıyoruz. Onlarla ilgileniyoruz. Barış talebini daha yüksek sesle dile getireceğiz. Barışi kardeşlik mücadelesini yükselteceğiz. Çünkü barış, kardeşlik mücadelesine yönelik bir saldırı bu. Çünkü hepimizin elinde barış talepleri vardı. Türklerle Kürtler iç içe eşit, özgür bir Türkiye talebi vardı. Bu talep dışında bir talebimiz yoktu. Bu talebe saldırdılar. Barışa, kardeşliğe saldırdılar.

Biz de yılmayacağız, yılgınlığa kapılmayacağız, yaralarımızı sarıp, barış, eşitlik ve kardeşlik taleplerimizi yine gür bir sesle sokaklarda yaymaya devam edeceğiz. Çünkü sokaklardan koparmak için bu saldırılar. Sokağa çıkmamamız için, sesimizi çıkarmamamız için, evimizde oturmamız için, topluma muhalefete gözdağı veriyorlar. Baskı ve terörle sindirmeyi amaçlıyorlar. Olay bu. Hepimizin başlığı sağolsun, geçmiş olsun."