Huawei telefon satışlarında Apple’ı geride bıraktı

Son dönemde hızla büyüyen Huawei, akıllı telefon satışlarında Apple’ı geride bıraktı ve Samsung’un ardından ikinci sıraya yerleşti.

Yaklaşık bir ay önce IDC telefon dünyasıyla ilgili raporunu yayınladı ve Huawei’nin telefon satışlarında Apple’ı geride bırakarak ikinci sıraya yükseldiğini açıkladı. Bugün bir diğer önemli pazar araştırma şirketi olan Gartner de kendi raporunu yayınladı. Gartner’in raporu IDC’nin verilerini doğruladı. Böylece Huawei’nin telefon satışlarında Apple’ı geçtiği büyük ölçüde kesinleşmiş oldu.

Huawei, Apple’ı geride bıraktı

Çinli telefon üreticisi bu yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarını yüzde 38.6 arttırdı. Bu hızlı yükselişte şirketin alt markası Honor büyük pay oynadı. Yetmişten fazla ülkede satışa sunulan Honor telefonları kullanıcılardan büyük ilgi gördü.

huawei-telefon-satislarinda-apple-i-geride-birakti-503958-1.

Apple’ın akıllı telefon satışları ise bu yıl büyük ölçüde aynı kaldı. Telefon satışlarındaki yükseliş yüzde 1’e bile ulaşamadı. Bunda iPhone X’in beklenen ilgiyi görmemesi oldukça etkili oldu.

Samsung’un akıllı telefon satışları ikinci çeyrekte yüzde 12.6 düştü. Ancak Samsung bu düşüşe rağmen akıllı telefon satışlarında açık ara bir numarada kalmaya devam ediyor. (donanimgunlugu.com)