AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDAPAR'dan 4, DSP'den 3 adayın AKP listelerinden seçime gireceğini bildirdi.

HÜDAPAR'dan 4, DSP'den 3 aday AKP listelerinden seçime girecek

AKP, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sundu. Buna göre  HÜDAPAR'dan 4, DSP'den 3 aday AKP listelerinden seçime girecek.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve beraberindekiler aday listesini YSK Başkanı Ahmet Yener'e teslim etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yavuz, HÜDAPAR ve Demokratik Sol Partinin (DSP) ayrıca bir liste vermeyeceğini dile getirdi. 

 Yavuz, şöyle devam etti: "Her iki genel başkan da bizim listelerimizden aday olmuştu, onların zaten bundan sonraki saatlerde nereden ve kaçıncı sıradan olduğu ortaya çıkacak. Her iki genel başkan da İstanbul'dan adayımız olmuştur ve genel başkanların dışında da bazı arkadaşlarımız da genel başkanlarla birlikte yine listelerde yer bulmuştur. Bunun için de tekrar hayırlı olmasını diliyorum."

Bir gazetecinin HÜDA PAR'dan kaç kontenjan olacağına ilişkin sorusunu Yavuz, "HÜDA PAR'dan genel başkan dahil 4 arkadaşımız listelerimizde yer almıştır. Demokratik Sol Partiden de genel başkan dahil 3 arkadaşımız listelerimizde yer almıştır" şeklinde yanıtladı.

(AA)