Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan lig maçında tribünde "Hükümet istifa" sloganı attığı için ifadeye çağırılan Galatasaray taraftarına, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutanak tutuldu. Cumhurbaşkanına hakareti düzenleyen TCK 299. maddesi, bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngörüyor.

‘Hükümet istifa' diyen Galatasaray taraftarına 'Cumhurbaşkanına hakaret' tutanağı
Fotoğraf: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tribünlerde “Hükumet istifa” sloganlarına Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının ardından Galatasaray taraftarları da katıldı.

11 Mart Cumartesi günü Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan lig maçında “Hükumet istifa” sloganı atan taraftarlar hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile tutunak tutulduğu ortaya çıktı. Olayı Galatasaray’ın eski yöneticisi hukukçu Sedat Doğan, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Duvar’da yer alan habere göre, stadyumda "Hükümet istifa" sloganı atan Galatasaray taraftarlarından bazıları emniyete ifade vermeye çağırıldı. Taraftarlara söz konusu tezahüratı yapıp yapmadıkları sorulduğu ve ‘cumhurbaşkanına hakaret' maddesi uyarınca tutanak tutulduğu öğrenildi.

Galatasaray’ın eski yöneticisi hukukçu Sedat Doğan, haklarında soruşturma açılan taraftarlara destek olacaklarını açıkladı. Doğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Galatasaraylı taraftarlar Cumhurbaşkanı’na hakaretten ifade vermeye çağrılıyor. Tutanaklar ulaştırıldı. Hukuk içinde yapılan istifa sloganı AİHM kararlarına göre suç değil. Suhuletle çözülebilecek konu daha da mı büyütülecek böyle? Yazık... Taraftarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanına hakareti düzenleyen TCK 299. maddesi, bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngörüyor.